Hlavní obsah
Aktuální dění

Rusové po teroristickém útoku ukázali, že nepatří do civilizovaného světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: RIA Novosti archive, image #421316 / Andrey Stenin / CC-BY-SA 3.0

Příslušník bezpečnostních složek FSB

Masové znásilňování žen za druhé světové války, vraždění žen a dětí na Ukrajině a nově uřezávání ucha údajnému teroristovi z předměstí Moskvy. Rusko se očividně nehodlá zbavit pověsti barbarského státu se středověkými způsoby.

Článek

VAROVÁNÍ: článek obsahuje násilné podrobnosti a drastické fotografie!

Teroristický útok v koncertním sále byl ohavným činem, který si podle aktuální bilance vyžádal nejméně 137 obětí na životě. Ačkoliv se Rusové snaží svalit vinu na Ukrajinu, přihlásil se k němu Islámský stát. Všichni čtyři podezřelí pachatelé už jsou podle FSB dopadeni.

Foto: Kzn.ru, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Památník obětí nedávného teroristického útoku na koncertní síň

Potrestání viníků je nutností a shodnou se na tom snad všichni. Ale i pro zacházení s pachateli těch nejhorších zločinů platí určitá pravidla. Ovšem ne v Rusku. Tam se rozhodli jinak a preferují chování, které bylo normou možná ve středověku, ale do 21. století rozhodně nepatří. Zároveň se ukazuje, jak to vypadá, když se stát s teroristickým režimem vypořádává s teroristy.

Nelidské zacházení

Na videozáznamu, který sdílely telegramové kanály blízké ruským bezpečnostním složkám, je patrné, jak policisté drží údajného útočníka na zemi, muž v maskáčovém oblečení mu odřezává ucho a nutí jej ho sníst. Dalšímu podezřelému údajně také vydloubli oko. Toto odporné chování ukazuje naprostou neúctu k lidskému životu a zejména necivilizovanost. Rusové chtějí potrestat teroristy, ale sami se chovají stejně ohavně a barbarsky. Dočkáme se i videa, kde budou podřezávat domnělým pachatelům krky jako ISIS?

Ignorování presumpce neviny

Ten stejný muž, kterému bylo na videu odřezáváno ucho, byl k soudu přivezen s katetrem a na invalidním křesle. Připomínal spíše živou mrtvolu. I ostatní údajní pachatelé měli obličeje pokryté modřinami a jevili známky mučení. To je spravedlnost na ruský způsob. Nejvíce alarmující na tom všem je, že všichni čtyři pachatelé jsou zatím pouze podezřelí. Rusko odmítáním presumpce neviny ignoruje také další standardy Západu, jako je právní stát, řádný proces, spravedlivé soudní řízení. Bohužel to není nic, co bychom z putinovského Ruska neznali.

Rusko je barbarský stát

To je ale v Rusku normou. Už Sovětský svaz dlouho neuznával například Haagské úmluvy a k Německým zajatcům se choval naprosto otřesně. To dalo na oplátku také Německu důvod k nelidskému zacházení se zajatými sovětskými vojáky. Velmi dobře známé je také chování Rudé armády, jejíž příslušníci při postupu Evropou bezhlavě znásilnili statisíce žen. Také dnešní Rusko má k ostatním civilizovaným státům daleko.

Foto: Report on Germans killed and raped by Bolsheviks, Public domain, via Wikimedia Commons

Rudou armádou zmasakrovaní Němci ve východním Prusku, nesoucí známky po znásilnění, 1945

Současné Rusko odmítá vše, co je běžné pro moderní a civilizovaný svět západních liberálních demokracií. Putinův diktátorský režim podporuje barbarství, kde policie může mučit každého, kdo je podezřelý ze zločinu. Zatímco Západ se posouvá kupředu ve společenské toleranci, šetrnosti k přírodě nebo vědě, Rusko zavrhuje stovky let tradic západního práva a svůj justiční systém staví na středověkých hodnotách.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz