Hlavní obsah
Hry

Postřehový test. Dokážete najít do 8 vteřin 4 kočky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - Hobim

Rychle se zorientovat a přemluvit svůj mozek, aby oči viděly, co mají a ne, co chce vidět mozek, nemusí být tak jednoduché. Jak jste na tom vy, se můžete přesvědčit v následujícím úkolu.

Článek

Někdy se může stát, že koukáte na určitou věc a nevidíte ji. Až, když se více soustředíte a hledíte na ni déle, tak se tam najednou daná věc objeví. A vy si řeknete: „Jak to, že jsem ji hned neviděl/a?“ Za tím stojí váš mozek, který tak danou situaci vyhodnotí a pošle signál očím, které pak nevidí, co mají. Nenechte se jím obelstít a snažte se svojí soustředěnost převést na váš zrak. Pozorně, bedlivě a soustředěně si prohlédněte obrázek a pokuste se na něm najít 4 kočky. Problém je v tom, že je musíte všechny zahlédnout do 8 vteřin. A to možná bude kámen úrazu. Musíte svůj zrak i mozek rychle zkoordinovat, abyste stihli úkol splnit. Jste-li připraveni na tuto výzvu, dejte se do práce a do 8 vteřin najděte na obrázku 4 kočky.

Foto: Pixabay - Hobim

Najděte na obrázku do 8 vteřin 4 kočky.

Anketa

Našli jste v 8 vteřinách všechny 4 kočky?
Ano, našli.
67,1 %
Našli jsme v 8 vteřinách jen některé.
19,9 %
Našli jsme všechny, ale po více než 8 vteřinách.
11,8 %
Nenašli jsme žádnou.
1,2 %
Celkem hlasovalo 642 čtenářů.


Obelstil mozek vás nebo vy jeho? Komu se podařilo v časovém limitu najít všechny 4 kočky, tak odvedl opravdu dobrou práci. Udržovat mozek i zrak ve výborné kondici je jen ku prospěchu věci. A pokud jste se i pobavili a zrelaxovali, tak to jsou body navíc. A kdo je zvědavý, kde se kočičky nachází, tak si může svoji práci zkontrolovat na obrázku níže, kde jsou všechny kočky vyznačené. A možná se i plácnete do čela a řeknete si, vždyť jsem tam koukal/a a neviděl/a jí. Nebojte, nejste sami. Někdy se objeví až po chvíli. Trénujte svůj postřeh neustále, ať jste s každým dalším úkolem jen lepší a lepší.

Foto: Pixabay - Hobim

A tady jsou všechny 4 kočky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz