Hlavní obsah
Rodina a děti

Test osobnosti: Jaký jste rodič? Vyberte si jednu z pěti věcí a zjistěte to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Valleyislelighting

Chcete se dozvědět jakým typem rodiče jste? Jednoduchý test vám prozradí, jak to máte s výchovou vašich potomků.

Článek

Každý z nás jsme jiný rodič a každý používáme různé výchovné metody. Jediné, co nás spojuje je láska k vlastnímu dítěti.

Každý upřednostňujeme něco jiného. Pro někoho je důležité, aby se miminko bavilo, jiný je starostlivý a další dává přednost uvolněnějším metodám. A jak jste na tom vy? Zajímá vás jakým rodičem jste pro své dítě nebo děti? Pokud ano, vyzkoušejte jednoduchý test, který vám mnohé prozradí.

Stačí si vybrat jednu z pěti věcí pro miminko na obrázku. Věc, kterou si vyberete, vám prozradí, jaký jste rodič. A vůbec nezáleží na tom, zda jste rodiči teprve chvíli nebo už hezkou řádku let. Tento test je pro všechny, co se chtějí o sobě dozvědět něco nového.

Foto: Valleyislelighting

Vyberte si jednu z 5 věcí pro miminko a zjistěte, jaký jste rodič.



A) KOJENECKÁ LÁHEV
Vybrali jste si kojeneckou láhev? Tak ta symbolizuje láskyplné rodičovství. Prozrazuje o vás, že jste pečujícími jedinci, kteří touží zajistit potřeby svého dítěte. Jste trpěliví, chápaví, ochotni vynaložit veškeré úsilí, aby vaše děti byli šťastné. Patříte mezi tradičnější rodiče. Pokud však jde o individuální potřeby vašeho dítěte, jste velmi otevření a plni porozumění.

B) PLASTOVÁ KACHNIČKA
Výběr plastové kachničky prozrazuje shovívavé rodičovství. K chybám svých ratolestí dokážete být velmi shovívaví. Chápete, že chyby se stávají. A díky tomu své děti za chyby netrestáte, ale učíte je, jak se z daných chyb poučit. Jako rodiče jste trpěliví a laskaví. Jste ochotni naslouchat a dávat jim rady, aniž byste k nim byli přehnaně kritičtí či odsuzující. Svými rodičovskými rozhodnutími jste si zcela jisti a na druhou stranu dokážete rozpoznat, kdy je potřeba něco upravit či změnit.

C) DUDLÍK
Dudlík si vybrali ti rodiče, kteří mají spolehlivý styl výchovy. Moc dobře jsou si vědomi, že je při výchově dětí potřeba důslednost. Jsou zastánci rutiny a pravidelných rituálů, hlavně, co se týče pravidelného jídla, hraní či spaní. Tito rodiče spolehlivě a zodpovědně zajistí veškeré potřeby dítěte.

D) CHRASTÍTKO
Výběr chrastítka odhalilo rodiče s ochranitelskými rysy. Vědí, že děti někdy potřebují ochránit před vnějším světem. Tito rodiče usilují o jasné nastavení hranic. Bedlivě sledují veškeré aktivity. Jejich kamarády a známé pečlivě prověřují. V nebezpečných situacích poskytují zvláštní dohled. Jejich způsob ochrany dětí před vnějším světem může mnohdy působit až přehnaně. Ale ve skutečnosti to myslí dobře a mají srdce na pravém místě.

E) MÍČ
Ti, kdo zvolili míč, patří k autoritativním rodičům. Na své děti kladou vysoké nároky, ale zároveň jim poskytují dostatek nezávislosti, aby z nich vyrostly zodpovědní jedinci. Mají velká očekávání, ale dětem dokáží svá důležitá rozhodnutí a chování vysvětlit tak, aby to pochopili. Někdy mohou být přísní, ale dokáží být shovívaví.

Tak jak jste dopadli? Jste opravdu takový rodič, jak vám vyšlo v testu nebo ne? Ať už je pravda jakákoliv, hlavní je, že jste se pobavili a alespoň na chvíli hodili starosti za hlavu.

Anketa

Odhalil test pravdivě jaký jste rodič?
Ano, přesně.
61,6 %
Částečně.
25,3 %
Ne, vůbec.
13,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 99 čtenářů.





Zdroj: Autorský text
Valleyislelighting.net

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz