Hlavní obsah
Seberozvoj

Jak dodržet novoroční přesevzetí?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: JakubZ: midjourney

Nový rok je pro mnoho lidí symbolickým začátkem nového života a spolu s ním přichází také předsevzetí.

Článek

Rok se s rokem sešel a přichází čas začít znovu. Předsevzetí jsou to, co nás motivuje k dosažení našich cílů a zlepšení našich životů. Ačkoli je snadné si předsevzetí dát, mnohem těžší je je dodržet. Pokud chcete, aby vaše novoroční předsevzetí byla úspěšná, zde je několik tipů, jak je dodržet:

  1. Stanovte si konkrétní a měřitelné cíle. Místo toho, abyste si řekli „chci zhubnout“, stanovte si konkrétní cíl, jako například „chci zhubnout 10 kilogramů“. Tím, že si stanovíte konkrétní cíl, budete mít lepší představu o tom, co je třeba udělat, abyste ho dosáhli.
  2. Nastavte si reálné a dosažitelné cíle. Předsevzetí by měla být motivující, ale také byste je měli mít reálné šanci splnit. Pokud si stanovíte cíl, který je příliš ambiciózní, můžete se zklamat a ztratit motivaci.
  3. Vytvořte si plán. Abyste dosáhli svého cíle, musíte mít plán, jak toho dosáhnout. Vytvořte si krok za krokem plán, který vás dovede k dosažení vašeho cíle.
  4. Nastavte si pravidelné připomínky. Je snadné zapomenout na své předsevzetí, pokud se na ně neupomínáte. Nastavte si pravidelné připomínky ve formě upomínky v mobilním telefonu, která vás bude pravidelně upozorňovat na vaše předsevzetí.
  5. Hledejte podporu! Nejste sami na cestě za dosahováním svých cílů. Hledejte podporu od přátel nebo rodiny, kteří vás budou moci povzbudit a pomoci vám při dosahování vašich cílů. Můžete také hledat podporu v online komunitách nebo se připojit k skupině pro podporu v dodržování novoročních předsevzetí.
  6. Buďte trpěliví a nevzdávejte se. Dosažení cíle vyžaduje čas a úsilí, a je normální, že se budete potýkat s překážkami. Důležité je, abyste nevzdali a pokračovali v práci na dosahování svých cílů. Pokud se vám něco nedaří, zkuste se zaměřit na kroky, které jste už udělali, a nevzdávejte se příliš brzy.
  7. Buďte flexibilní. Možná zjistíte, že váš cíl se mění nebo že je třeba upravit váš plán, abyste cíle vůbec mohli dosáhnout. To je v pořádku a je důležité, abyste byli flexibilní a schopni se přizpůsobit změnám, které se vyskytnou.
  8. Nezapomeňte si odpočinout. Ne vždy musíte být zaneprázdněni prací na svých cílech. Je důležité si také najít čas na odpočinek a relaxaci, abyste mohli být produktivní a načerpat energii.

V konečném důsledku je nejdůležitější vědět, že se může stát cokoli a že není možné mít nad vším kontrolu. Důležité je zůstat motivovaní a pokračovat v úsilí na dosahování svých cílů, i když se objeví překážky. Novoroční předsevzetí mohou být skvělou motivací k zlepšení našich životů, ale snadno se stanou jen smutnou vzpomínkou, pokud si neudržíte motivaci a nevytvoříte návyk. Tak směle do toho, shodíte příští rok pár kilo, naučíte se hrát na kytaru a nebo konečně oslovíte tu krásnou slečnu z kanceláře?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz