Hlavní obsah
Internet a technologie

Umělá inteligence v rukou grafika budoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: JakubZ

Pracující grafik, zdroj midjourney

V budoucnosti budou grafici pracovat s využitím AI, což jim umožní automatizovat rutinní úkoly a věnovat se kreativnějším projektům. AI zastane většinu práce při tvorbě jednodušších grafických prvků.

Článek

V budoucnosti budou grafici pracovat s využitím technologií umělé inteligence (AI). To jim umožní pracovat efektivněji a rychleji, a to díky schopnosti AI automatizovat rutinní úkoly a poskytnout grafikům nové možnosti tvorby. Spolupráce člověka a AI také umožní vytvářet složitější a realističtější grafické prvky a vylepšit celkovou kvalitu výsledné práce.

Využití AI v grafickém designu také otevírá nové možnosti pro týmovou spolupráci. Například AI může pomáhat při koordinaci práce různých členů týmu a usnadnit tak spolupráci na složitých projektech. AI může také pomáhat s rozdělováním úkolů a hledáním nejlepších řešení pro různé designové problémy. V neposlední řadě může AI pomáhat s vytvářením konzistentních stylů a vizuálních standardů pro celý tým.

V budoucnosti budou AI také zastávat většinu práce při vytváření jednodušších grafických prvků, jako jsou například reklamní nebo obalové materiály. AI bude schopna automatizovat rutinní úkoly, jako je například vytváření šablon pro různé produkty nebo vytváření konzistentních stylů pro reklamní kampaně. To umožní grafikům věnovat více času a energie kreativnějším a složitějším úkolům.

Využití AI při vytváření jednoduchých grafických prvků také zvýší rychlost a efektivitu celého procesu. Například AI může pomáhat s rychlým návrhem a testováním různých verzí reklamních materiálů, což umožní rychleji najít nejlepší možné řešení. To výrazně usnadní práci grafiků a zároveň zlepší kvalitu designu jakožto celku.

AI bude také schopna pomáhat při vytváření loga pro začínající společnosti. Například AI může automatizovat rutinní úkoly, jako je vyhledávání inspirace a navrhování základních verzí loga. To umožní grafikům věnovat více času a energie na kreativnější a složitější úkoly, jako je například finální úprava loga nebo jeho testování na různých médiích.

Využití AI při tvorbě loga také umožní vytvářet loga, která jsou více v souladu s potřebami a cíli začínající společnosti. Například AI může pomáhat s analýzou trhu a cílové skupiny a na základě toho navrhovat loga, která budou lépe odrážet identitu a poslání společnosti. To zvýší pravděpodobnost úspěchu a zároveň zlepší kvalitu výsledného loga.

Předpovídání je vždy náročná úloha a především pokud se jedná o budoucnost, ale náhled do ní nám již dnes nabízí služby jako například Midjourney či DALL-E.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz