Hlavní obsah
Hry

Možnost vybrat si, na co vsadíte

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Největší výhodou sázkaře oproti bookmakerovi je, že si může vybrat, kdy a na co sázku podá.

Článek

Sázkové kanceláře jsou v podstatě nuceny vypsat kurzy každého zápasu napříč hromadou sportů, které pokrývají. Je prakticky nemožné, aby bookmaker stanovil kurzy pro tisíce příležitostí týdně a všechny vypsal správně, a to navzdory matematické výhodě, která ho kryje. To samozřejmě poskytuje obrovské příležitosti na straně sázkaře.

Bookmakeři nemůžou být odborníky na všechno. Je důležité pochopit, jak bookmaker vytváří kurzy, abyste našli potenciálně zajímavé a ziskové příležitosti. Obecně platí, že čím méně populární je liga/sport, tím větší je šance, že bookmaker udělal chybu nebo zkrátka kurz nevypsal přesně.

Jedna z mých historicky nejoblíbenějších sázek, na kterou si i po více než dvaceti letech stále docela živě vzpomínám, se týkala zimních olympijských her v roce 2002. Během procházení sázkové nabídky jsem narazil na skeleton, což byla tenkrát nová disciplína a Velká Británie měla v závodě jednoho z favoritů - Tristan Galeovou.

Nemohl jsem uvěřit vypsaným kurzům - 50. Myslím, že si bookmaker tenkrát neuvědomil, že je to její domácí dráha, kterou, jak jsem předpokládal, musí dokonale znát. Závod nakonec vyhrála. Tenkrát se na mě otočila štěstěna a já vyhrál padesátinásobek vsazené částky, pro studenta skvělá suma.

Je tu však jeden poměrně zásadní problém, pokud jde o sázení na menší a obskurnější trhy, a tím jsou limity. U méně populárních soutěží bývají mnohem nižší a také je pravděpodobné, že vás sázková kancelář mnohem rychleji najde a označí za prefionála (sharp), což vaši pozici ještě ztíží.

Nakonec se z toho stane nekonečný boj mezi vaší výhodou (edge) na daném sportu/lize a schopností uzavřít sázky, v patřičné výši. Výhoda sázkaře je, že může uzavřít sázku, pokud má pocit, že na ni má kladnou očekávanou hodnotu (expected value). Sázková společnost jde s kůží na trh prakticky vždy.

Nikdo vás nenutí sázet na zápasy, kde jsou kurzy vypsána správně. Vybírejte si své sázkové příležitosti pečlivě a důkladně. Máte tne luxus sázku uzavřít, pokud jste opravdu přesvědčeni, že kurzy mají být výrazně jinak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám