Hlavní obsah

Pochopte, jakou máte skutečnou výhodu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: www.pixabay.com

Musíte si jasně uvědomit, jaká je podle vás vaše výhoda oproti těm, proti kterým sázíte (bookmakeři, syndikáty). Možná máte lepší modely, možná lepší informace, umíte lépe stanovovat pravděpodobnost nebo umíte lépe číst trh.

Článek

Nezáleží na tom, jaká je vaše výhoda (edge), pokud ji dokážete jasně identifikovat. Když o ni víte a dlouhodobě ji umíte využít ve váš prospěch, ujistěte se, že děláte vše pro to, abyste si tuto výhodu udrželi a co nejvíce ji maximalizovali.

Pokud máte v něčem zřejmou výhodu, musíte ji maximalizovat, možná více riskovat. Pointa je totiž v tom, že pokud máte výraznou výhodu, tak ta často brzy zmizí, protože ostatní se zlepší v tom, co dělají a výhoda se tak bude zmenšovat nebo úplně zmizí.

Jen velmi málo výhod vydrží dlouho. Tak, jako vědět, že výhodu máte, je také nesmírně důležité pochopit, kdy už náskok v dané oblasti nemáte, a pochopit, že je třeba se přizpůsobit (o tom jindy). Nicméně, mnohem jednodušeji se to řekne, než udělá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám