Hlavní obsah
Hry

Sázkové syndikáty

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

O syndikátech jsem se zmínil v prvním článku a myslím, že bych se jim měl věnovat více podrobněji. V ekosystému sázení hrají tak velkou roli, že je opravdu důležité o nich co nejvíce vědět.

Článek

Existuje mnoho známých sázkových syndikátů, z nichž nejznámější je Star Lizard (Tony Bloom), nebo Smartodds, do kterého je zapojen majitel Brandfordu a Midtjyllandu Matthew Benham.

Kromě fotbalu tu ale jsou obrovské dostihové syndikáty jako Benter, Woods nebo Zeljko. V golfu je obrovský Mustardbet. Je jich příliš mnoho na to, abych je všechny vyjmenoval, a spousta z nich ani není známá. Mnoho z nich se specializuje na více sportů. Co je úctyhodné, tak to je jejich velikost a množství opravdu chytrých lidí, kteří pro ně pracují.

Je potřeba si uvědomit, že si tyto syndikáty/společnosti mohou dovolit zaměstnávat nejlepší kvantové matematiky. Tito lidé jsou naprostí géniové, pokud jde o matematické modelování. Syndikáty tak mají díky jejich velikosti a lidem, které zaměstnávají, obrovské režijní náklady, a tak je jasné, že musí značné sumy vydělat na sázení.

V poslední době se tyto společnosti setkávají s podobnými problémy jako všichni ostatní v oboru, pokud jde o likviditu sázek. Například asijské trhy ve fotbalu poněkud vyschly, a proto hledají různé možnosti, jak se udržet ve hře.

Nyní jsme tak svědky toho, že tyto syndikáty často stanovují kurzy pro sázkové kanceláře. Je to pro ně způsob, jak se dostat k masovému publiku (prohrávajícím sázkařům), ke kterému se sami, jako sázkaři, nemohou dostat. Na některé sporty a soutěže tak nahradili bookmakery. Dělají tak vlastně jejich práci ale kvalitněji.

Sestavování kurzů bylo v podstatě zadáno externím subjektům. Je nesmírně důležité si to uvědomit, když se zabýváme tím, jakou výhodu můžete nebo nemůžete mít na daném trhu. Na trzích, jako je například 1×2 na fotbal, je těžké tyto syndikáty porazit. Umí totiž kvalitně namodelovat pravděpodobnost a ještě mají trumf v podobě marže, což je matematická výhoda sázkové kanceláře.

Musíme si také uvědomit, že mnoho z těchto syndikátů má velmi výhodné podmínky, ať už v podobě rabatů nebo nižších commissions (v případě burz) atd. Jsou to největší poskytovatelé likvidity a tomu odpovídají podmíky, které mají. Na rovinu - nejsou to rovné podmínky.

Jako sázkař se chcete co nejvíce vyhnout tomu, abyste šli proti sázkovým syndikátům. Bohužel to není vždy možné, takže musíte pochopit, jaké jsou jejich slabiny. To je však na další článek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám