Hlavní obsah
Aktuální dění

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho, ani vy. Auto se vykrade za 10 sekund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Tento vůz možná ukradl někdo celý.

Známá písnička Karla Gotta bořila koncertní sály. Čas letí opravdu jako bláznivý, utíká rychle. Člověk to nemusí ani pozorovat na tom, jak mu roky přibývají. I daleko menší časové úseky jsou zlomové…

Článek

Žijeme ve 21. století, každý rok se těšíme na narozeniny, v roce máme čtvero ročních období, je 12 měsíců v roce, co týden přijde víkend, pracovní den má 8 hodin… Časové veličiny můžeme dělit do různých celků.

Při vloupání se nepřemýšlí

Pokud cestujeme, trvá cesta z bodu A do bodu B celkem X minut, během sekundy se nám však může změnit život. V nějaký okamžik vsadíme loterii a během losování padne jackpot, z nás jsou milionáři! Někdo dá výpověď v práci, jiný do ní ještě chvíli bude chodit…

Jdeme na houby, zapálíme si. Odhodíme nedopalek a za chvilku hoří celý les. Jak dlouho doutnal? Minutu? Půl minuty?

Necháme zaparkované auto před barákem. Zapomeneme v něm tričko. Kolem za chvíli proběhne zloděj. Právě kvůli tričku si vybere zrovna naše auto. Jak dlouho trvá vykradení auta?

Specialisté z krimi branže mají jasno. Jde o 10 sekund! Zpravidla se totiž nenechavec nezastavuje jen u našeho vozu, aby přemýšlel. Proběhne ulici a zapřemýšlí. Spouštěčem je cokoliv, co vidí. Nemá čas přemýšlet, protože by mohl být zadržen přijíždějící policejní hlídkou na místě!

Když si udělá obrázek, jde. Vůz od vozu, rozhodující je totiž rychlost. Průměrný dojezd policejní hlídky na místo činu je od okamžiku oznámení do zahlédnutí blikajícího světla na rohu ulice 9 minut. To už může mít nezdržující se lapka za sebou více jak 30 vyloupených autíček a být prostě v trapu.

Objasněnost ani nestojí za řeč

Samotnému se mně stalo, že byl můj vůz v Praze vykraden. Dokonce třikrát! Policii jsem volal vlastně jen jednou. Když jsem kdysi přišel o autorádio.

Dvakrát předtím jsem přišel o obsah kufru. Jednou v něm byla hromada starých knížek, podruhé v tašce mé špinavé prádlo. Objel jsem několik kontejnerů v okolí, protože jsem nemohl uvěřit tomu, že by někdo mohl ukrást oblečení na vyprání. Bohužel, nikde jsem tašku nenašel.

Objasněnost krádeží vloupáním do aut je v Čechách na minimální úrovni. Při zapomenutí jakékoliv drobnosti v autě tak člověku mohou zůstat jen oči pro pláč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz