Článek
Jde totiž o poměrně pracně na přípravu náročný pokrm. Kdo chce být poctivý, nejdříve zadělá těsto na buchtičky. To musí vykynout. Každý kousek se pak musí pečlivě vyválet a umístit na plech!
Buchtičky mohou nahradit piškoty
Krém, jehož základem je mléko a pudinkový prášek, je pak relativně rychlá věc. Rozmíchá se v předepsaném množství, osladí trochou cukru a po upečení buchtiček se jen porce přelije vanilkovým krémem.
Anketa
Někteří labužníci ještě zvýrazňují chuť vanilky špetkou nastrouhané pravé vanilky, která se na český trh dostává dovozem z exotických krajin. Dostupná je pak v sušené formě a prodává se po jednotlivých luscích. Ten je k dostání v prodejnách potravin, nabídce specializovaných shopů nebo i v lékárnách.
Kdo chce sám sebe ošidit, může udělat rychlovariantu. Místo čerstvých buchtiček je nahradit piškoty. Ty po zalití sice změknou, ale již nedosahují takové kvality jako čerstvě upečené. Ovšem chuti se meze nekladou a každý ať dělá tak, jak mu nejvíce vyhovuje.
Předmětem sporů v domácnostech tak bývá nepovinný doplněk krému. Dát do něj pár kapek pravého rumu nebo ho vynechat? Ve školních jídelnách je jasno, do nich alkohol nepatří. Doma je to na dohodě mezi kuchařem a strávníkem.