Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dolly Buster věk nevnímá. Prý stačí sportovat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se svolením DBM Video

Dolly Buster si i v pětapadesáti užívá posledních podzimních paprsků na čerstvém vzduchu.

Star dospělých, která se zapsala do mysli svých fanoušků díky svému dívčímu období, zůstává nezměněna. A to dnes slaví půlkulaté jubileum, je jí rovných 55! Fotografie ze svého alba nám ukázala.

Článek

Socialistické Československo opustila ještě jako dítě, kdy byla vytržena ze vzdělávacího procesu Základní školy Hostýnská v Praze 10 -Strašnicích. Podle vzpomínek některých spolužáků šlo o chytrou holku, od které se dalo sem tam i opisovat!

Objevil ji producent Dino Baumberger

Mamka s taťkou Nory Dvořákové, jak se jako dítě jmenovala, se rozhodli zůstat v kapitalistickém Německu, a tak se Norka spolu se svým mladším bratrem Kájou ocitla za železnou oponou. Naučila se německy jako když bičem mrská a svoji první práci si našla na volném trhu práce.

Příležitost dostala u spolkové policie, pro kterou pracovala jako tlumočnice. Ovšem její nevinný úsměv zaujal hledače talentů z filmové branže. Chvilku váhala, ale pak kývla. Od focení na plakátech pak udělala drobný úkrok k rolím před kameru.

Brzy bylo jasné, že z ní nebude žádná dublerka na záskok, ale že se v záři reflektorů objevila hvězda! Vytříbený čich producenta Dino Baumbergera opět potvrdil, že má výjimečný vkus a tah na branku. S hvězdou zazářil!

Základní škola absolventy nevyhledává

Spolu jim to šlo tak dobře, že se nakonec za svého objevitele Dina provdala a dnes se jmenuje Nora Baumberger. Pod tímto jménem kandidovala v Česku i do Evropského parlamentu, mandát ale nakonec nezískala.

Branži před kamerou opustila již před mnoha lety, dnes se věnuje podnikání a aktivní je i v nejrůznějších dobročinných projektech. V Evropě je rozeseto na čtyři desítky obchodů s názvem Dolly Buster Center, s jejím jménem však je spojena i německá fast foodová síť zdravého občerstvení Buster Pizza.

Sama také píše knihy a maluje obrazy. Není se tak čemu divit, že si na slavnou žačku vzpomínají i na Základní škole Hostýnská. Jen pan ředitel Mgr. Albert Hotový byl dotazem na dávnou žákyni překvapen, ale zareagoval profesionálně: „U nás jsou si všechny děti rovny a po jejich dalších aktivitách po opuštění prostor školy se nepídíme.“

„Snažím se jíst zdravě a přiměřeně se věnuji i sportu. V zdravém těle zdravý duch,“ špitla v předvečer rodinné sešlosti před oslavou svého půljubilea. Pokud by měla být náhradnicí za jakoukoliv ze zraněných tanečnic letošní české soutěže Star Dance, mohla by kývnout a ukázat, co dokáže!

Zdroj: Dolly Buster – Wikipedia Dollybuster Hortensie – Dollybuster Hortensie Dolly Buster | Biografie | ČSFD.cz Kontakty - ZŠ Hostýnská

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz