Hlavní obsah
Rodina a děti

Hádky rodičů mohou být fatální. Domácí zabijačka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Láska trvala páru 6 let. Pak s nevěrníkem zatočila…

Není dobré, když se rodiče přou před dětmi. V jejich představách jsou bráni za hrdiny a strůjce štěstí, i když v reálu může být vše přesně naopak! Totálně nevhodným místem pro hádku je pak kuchyně.

Článek

Pokud kdokoliv neumí udržet nervy na uzdě a začne se hádat v místnosti, kde je úložiště bodnosečných zbraní, může přijít neštěstí i bez zaklepání. Jakkoliv upřímně míněná lítost totiž život nevrátí.

Děti v ústavním zařízení

O tom, jestli se odehraje neštěstí, nebo ne pak rozhodují mikrosekundy. Mamka může klepat řízky a „jen“ se ohnat paličkou na maso, která zasáhne hlavu rodiny, a pokud dopadne na citlivé místo, je zde případ jako z učebnice kriminalistiky.

Stopy policie zajistí z rozsypané strouhanky, sejmutých otisků prstů, vražedná zbraň zkázy je na místě, oběť i pachatel také. Zbývá zjistit motiv, který nemusí být ani zvlášť zákeřný, ničím výjimečný, ale tuctový: „On mě neposlouchal a já chtěla, aby slyšel,“ může ze sebe žena soukat před tím, než ji policie převeze do vyšetřovací vazby.

Dříve či později proběhne soud, který vyřkne ortel. A děti? Pokud nejsou blízcí příbuzní, čeká je pobyt v ústavním zařízení. Vztahy mezi členy rodiny se pak znovu navazují velmi těžko.

Argumentem může být i bodnutí

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Mnoho věcí si odnášíme právě z dětství do dospělosti a následně přirozeně používáme jako osvědčený model chování nebo řešení v podobných situacích.

Je fajn, když rodiče dítě naučí uklízet si ponožky, které si sundá. Alespoň nedělá bordel. Pozitivní je, pokud se v dětství každý naučí komunikovat v rámci rodiny. Společné probírání nejrůznějších témat a trávení volného času je pak možné přenést do nově budovaných vztahů.

Řešení problémů jejich přehlížením nebo dokonce skrýváním se před nimi může vést ke zbytečným svárům. A každá hádka může mít fatální důsledky! Záleží totiž často jen na prostředcích, kterými spor vedeme. Někdo volí hlasivky, ale pokud někdo v rozrušení sáhne pro nůž a bodne, neštěstí je na světě.

Životní chyby neopakují

Mezi kriminalisty má podobný skutek výstižné označení, které popisuje vše. Mluví o domácí zabijačce. Zpravidla jich zažívají během své kariéry více, než by se v laické společnosti dalo odhadovat. Jejich počty totiž výrazně převažují nad počtem plánovaných skutků nájemných vrahů. Toho, aby člověk jako jehlu v kupce sena hledal!

Motivem bývá často domnělá nevěra, gamblerství jednoho z páru, dlouhodobé spory, snaha dědit, ale i dlouhodobé týrání. Život je přitom tou nejcennější hodnotou, které člověk může dosáhnout.

Ve věznicích pak pachatelé a pachatelky těchto smutných skutků patří v zásadě mezi bezproblémové odsouzené, se kterými je pro Vězeňskou službu radost pracovat. Když opadnou emoce a oni si uvědomí, čeho se dopustili, často svého skutku litují. Dobře se tak vyjímají v rámci statistik recidivity. Své skutky zpravidla neopakují a po propuštění z výkonu trestu se opět začlení do běžného života společnosti.

Před vstupem do svazku manželského je třeba důkladně vážit všechna pro a proti. Pokud si dva lidé rozumí, s chutí do toho! Jestli však vidíte drobný nesoulad, je dobré dávat si pozor, aby nikomu z páru nepřerostl přes hlavu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz