Hlavní obsah
Hobby a volný čas

I domácím mazlíčkům můžeme udělat radost. Slaví svůj den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Domácí mazlíček. Je vděčný, přítulný a dokáže ochránit.

Kde kdo v Čechách má nějakého svého domácího mazlíčka. Někdo chová doma kočku, jiný má papouška. V prodejnách se zvířátky se prodávají i rybičky a myšky. Mnoho lidí má doma psa.

Článek

Když odmyslím nebezpečné jedince, pro něž je zvrácenou zálibou týrání zvířat, máme své oblíbence rádi.

Svěřujeme se jim více než blízkým

Je to jako exploze domácí péče, která přináší radost. Mnozí osamělí lidé mají své oblíbené zvířátko dokonce jako náhradu společníka.

Než se socializují, chvilku to může trvat, ale minimum energie a z psíka je ochočené dobračisko, které by kuřeti neublížilo! No a nebo trochu jinak, jde o účinného pomocníka proti nezvaným zlodějům.

Jsme ochotni se jim mezi řečí svěřovat se svými radostmi a trápeními, protože vzbuzují pocit, že právě oni nám rozumí. Nikomu také nic neřeknou, umí držet jazyk za zuby a spiklenecky s námi držet basu.

Překvapení zvládneme připravit sami

Průmysl, který se kolem zvířátek roztočil, každý rok bobtná. Jsme ochotni koupit jim nejen pelíšek, ale i obojek, vzít je k holiči, dát je na hotel, pokud jim hrozí samota a dokonce za ně uhradit pojištění, sem tam je vzít k pročištění mysli na návštěvu k psychoterapeutovi.

Aby se podobný byznys s doplňky podpořil, vyhlašují obchodníci třeba Světový den koček nebo Mezinárodní den psů. První zmiňovaný proběhl 8. srpna, druhý se má konat 26. 8. Někteří chovatelé se rozběhnou do svých oblíbených obchodů…

Že si nechcete nechat jen vytáhnout peníze z kapsy? Ok. Ten, kdo penězi neoplývá nebo je nechce utrácet, může také svého čtyřnohého štěkajícího hafana potěšit. Stačí zajít do kuchyně, nechat se inspirovat: Psí dort = 3 vepřové nožky, 500 g hovězího masa, bobkový list, 2 mrkve, 4 tvarůžky, 1 šálek burisonů. Zvolna uvaříme vepřové nožky s hovězím masem, mrkví a bobkovým listem. Vaříme tak dlouho, až zbude jen tolik tekutiny, aby bylo maso ponořené. Pak vše z vývaru vyjmeme, maso nakrájíme, z nožek obereme kůži a maso a také vše nakrájíme. Bobkový list odstraníme a mrkev také nakrájíme. Dáme vše do formy, přidáme burisony, zalijeme hustým vývarem a necháme ztuhnout.

Anketa

Vaříte doma svému domácímu mazlíčkovi?
Ano, s radostí a chutí.
15,2 %
Někdy.
58,7 %
Ne, miluje zbytky od společného stolu.
4,3 %
Ne, jsem zastáncem vyrovnané granulované stravy.
21,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 46 čtenářů.

Na závěr bych rád jen připomenul, že psovi nikdy nedáváme horké pokrmy. Ale ani příliš studené! Optimální je pokojová teplota. Mají svůj Mezinárodní den, tak proč jim trochu nepřilepšit?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz