Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

I oboustranně dobrovolný sex má svá pravidla. Patnáctiny jsou mezníkem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Pravidla dalších aktivit určují jasně právní předpisy.

Láska hory přenáší, říká se, ale zákonodárce nastavil jasná pravidla. Buď je oboum do 15 nebo 15 a více. Netoleruje se žádný půlrok, měsíc ani týden či jen jediný den.

Článek

A za chyby se platí, jasně ukazují případy, které byly projednávány před soudem. Pokud nejde o vyloženě projev zvrhlíka, ale zapomenutí se, jsou soudci a soudkyně poměrně tolerantní.

Starší může počkat

Nějakým způsobem musí naplnit literu zákona, i když mohou přimhouřit obě oči zároveň! Přimhouření pak může znamenat odsouzení s uložením podmíněného trestu nebo trestu veřejně prospěšných prací. V každém případě však jde o postih, které může zkomplikovat prázdninový vstup na brigádnický trh práce!

Anketa

Vzpomenete si, kdy jste začal/a svůj erotický život právě Vy?
Pár dní před patnáctinami. Víc prozrazovat nehodlám.
14,6 %
15 - 18
28,6 %
Kdo si počká, ten se dočká. A vůbec si nepřipadám jako ochuzený/á.
56,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 185 čtenářů.

Jsou firmy, kde je čistý trestní rejstřík jedním ze stěžejních předpokladů. Někde se, pravda, mohou zaměstnavatelé spokojit s vysvětlením, které však může na psychiku jedince působit až trýznivým způsobem.

Pokud je tedy zamilovanému párečku pod 15, mohou spustit eldorádo, kde se jim zachce, ale jakmile jeden z dvojice magickou hranici přesáhne, měl by hodit zpátečku. Za ostudu totiž tento skutek nestojí a vyplatí se pár dní, týdnů nebo měsíců posečkat.

Dvakrát měř, jednou řež

Je léto, celkem horké léto, meze jsou prohřáté a lákají ke společným procházkám nebo výletům. Zvlášť v mládí není třeba zalézat pod péřovou duchnu, ale může se skočit rovnou „na věc“.

V tomto případě lze jen doporučit, když si odmyslíme věkové lapálie, dodržovat nejen všechny zákonné předpisy, ale mít rozum v hrsti! Kdo si myslí, že udělá rodičům radost, když v 15 přijde s tím, že partnerka je „v tom“ a zvažuje svatbu, může narazit na limity rodičovské trpělivosti!

Ta není v žádném případě bezedná a pokud tušení rodičů, že na cestě je vnouček/ vnučka, přeroste v jistotu, ne každý se s novou situací dokáže vypořádat. O tom, že i na úsloví Dvakrát měř, jednou řež, je něco pravdivého, se může přesvědčit každý.

Je pravda, že během prvního trimestru ještě může dojít na žádost pacientky k umělému přerušení těhotenství, ale s ohledem na budoucí nebezpečí komplikací, spojených s porodem, bych volil méně agresivní formy zákroku. Je však osobním rozhodnutím každého, jak si s problémem naloží.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz