Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Kdo chce odpustit nevěru, může. Jde o osobní rozhodnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: pexels.com

Nevěra zabolela oba.

Každý z nás jsme jiný. Psychoterapie nic nerozhodne. Nastíní cesty, ale jak si vše kdo vyřeší, záleží na něm. Byla mně nevěrná. Co teď? Svět se točí, stejně jako se točil. Má však váš vztah perspektivu?

Článek

Může mít, pokud se rozhodnete, že chcete a nešlo o nevěru vztahovou, která by vás rozdělovala, ale jednorázový flirt. Nikdo nejsme a nejspíš nikdy nebudeme jako Červenáček z Rychlých šípů.

Odpovědnost je na podvedeném

Pokud dospějete k závěru, že váš vztah je i přes lehké zaškobrtnutí perspektivní, odpustit můžete, i když to může v první fázi bolet. Pokud však odpustíte, nevracejte se ve výčitkách nikdy k okamžiku, kdy jste se tak rozhodli a nechte tuto jednu stránku z mnoha v knize života prostě uzavřenu.

Všeho moc škodí a jako se vám může zprotivit vajíčko k snídani, pokud je servírováno s železnou pravidelností už třetí měsíc, může to tak být i se servírováním vzpomínky, kterou jste se rozhodli vyřešit odpuštěním.

Do rozhodnutí vás totiž nikdo nenutil, ale rozhodli jste se tak sami, tudíž odpovědnost leží na vašich bedrech.

I flirtu se dá litovat

Měla to podvádějící lehčí, když šlo o nezávazný flirt? Za normálních okolností by ji ani nenapadl, ale v uvolněné atmosféře zapůsobilo pár bublinek a bylo to. Ovšem když se probudila, chtělo se jí třeba plakat, vám však ublížit nechtěla.

Ani vás ponížit nebo zahnat do kouta. A dokonce by ji vůbec nenapadlo, že se to právě vy dozvíte! Nyní zírá s otevřenou pusou, že to víte a nemá sílu se ani bránit, jen slibuje, že to už neudělá.

Když si vše vyříkáte, můžete navázat na to hezké, co mezi vámi bylo. Důležité je netrápit se. Na vše totiž můžete být stále jen vy dva. Pokud chcete, odpusťte. A pokud se to stalo zrovna vám a včera, zkuste si udělat společný meditační večer. Může pročistit ovzduší!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz