Hlavní obsah
Seberozvoj

Konto může ochránit zdravé sebevědomí. Nenaletíte volajícím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Paní Magdě chutnalo.

Přišla za mnou nedávno paní Magda, 40 let. Plakala. Právě díky telefonu přišla o celoživotní úspory. Chtěla situaci jen probrat, nakonec absolvovala dvouměsíční psychoterapii. Byla příliš důvěřivá.

Článek

Jen ji zajímalo, proč právě ona má v životě tolik traumatizujících zážitků. Už když byla malá, přišla o milovaného pejska. Přejelo ho na pražském sídlišti auto, když ho byla vyvenčit. Pak se podle ní vše nabalovalo jako sněhová koule!

První auto na dohled

Když si pořídila první vlastní pronájem bytu, myslela si, že vše nechá za hlavou. Jako spolubydlící si zvolila kočičku, dojela si pro ni do útulku.

Mazlila se s ní hned, jak přišla domů. Snažila se jí dávat vždy to nejlepší, co v kočičích lahůdkách viděla. Minda tak měla často lososa a doma se cítila v absolutním bezpečí. Když přišla panička, ještě si s ní hrála.

Na asistentské pozici, kam se paní Magda dostala, se jí líbilo. Když šéf chtěl, neměla problém zůstat déle. Tak si v klidu začala šetřit na své první auto.

Vaření jí okouzlilo

Jen doma jí prostě přišlo, že se o pejska mohla více starat. Svěřovala se své Mindě. Ta ji chápala a nikdy jí neřekla, že jí nebude poslouchat.

Anketa

Jste spokojen/a se svým sebevědomím?
Nikdy by mě nad tím nenapadlo přemýšlet, ale asi moc ne. Nad vším zbytečně dlouho přemýšlím.
50 %
Já vím, co chci. Píšu si do diáře, co chci udělat, a tak mám o životě jasno a umím říct Ne.
50 %
Moc ne, nechám se často ovlivnit. Je to pro mě pohodlnější.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Pomaličku se začala rozkoukávat i po životním partnerovi. Představovala si, že půjde o někoho, komu bude důvěřovat a kdo bude mít charisma. Ráda by se o něj opřela. Skvělé by bylo, kdyby měl patku a zelené či. I brýle by mu byla ochotna tolerovat, pokud by chodil do posilovny.

Pro tuto budoucí situaci se začala učit vařit. Šlo jí to od ruky, ráda pak v klidu vychutnávala výtvory svého kuchařského umu. Trochu přibrala. Nevadilo jí to, nakoupila do šatníku větší oblečení.

Výslech trval několik hodin

Jednou ji v práci někdo zavolal. Že jsou v ohrožení její životní úspory, ozval se milý hlas. Poprosil ji, ať se na chvilku věnuje svému bankovnictví. Pak už ji říkal, co má udělat. Hlavně dát peníze do bezpečí!

Vše odeslala podle instrukcí neznámého zachránce. Peníze odkloněny, klid na duši. Nečetla o tom už někde, napadlo ji během chvilky. Rozplakala se a šla se poradit za šéfem. Ten jí doporučil, ať se spojí se svojí bankou.

Nejhorší scénář se naplnil. Vše bylo v pořádku, jen peníze neměla. Vytočila linku 112 a za chvíli ji přepojili na kriminálku. U výslechu strávila několik hodin. No a pak vytočila psychoterapii, aby si mohla popovídat.

První kontakt byl emočně náročný. Příběh se však může odehrát komukoliv, proto jsem se rozhodl zpracovat ho. Začali jsme pracovat na zvýšení sebevědomí paní Magdy. Aby se neutápěla ve vzpomínkách, ale kráčela kupředu. Dva měsíce jsou za námi. Už opět nosí menší velikost oblečení a chodí pravidelně cvičit. Začala se starat o své potřeby. Mindu dala ke své mamince. Dnes mně říkala, že příští týden jde na první rande po dlouhé době. Je si jistá, že už nenaletí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz