Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Krásné slečny v ohrožení po čtyřicítce. Občas končí na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Zůstane ve čtyřiceti na ulici nebo se „oklepe“ a půjde dál?

Někteří z nás hledají štěstí v podobě zajištění pro budoucnost. Proti gustu žádný dišputát. Ovšem pozor na čas, kdy se láme chleba. Spolu s ním může dojít i ke zlomení hole nad dalším životem!

Článek

Každý máme osud ve vlastních rukách a jak s ním naložíme, záleží jen na nás. Kdo se nenarodil se zlatou lžičkou v puse, musí se hodně co otáčet. Buď je pilný a pracuje od nevidím do nevidím nebo vsadí na vzdělání a neustále prohlubuje své kompetence. Každý dělá, jak chce a jak umí.

Ochranitelka rodinného krbu

Před nedávnem mě překvapila návštěva klientky, která nevěděla, kudy kam. Zamilovala se, když jí bylo 20. To ještě studovala. Dítě se objevilo na cestě po roce, kdy s partnerem zkoušeli společnou domácnost.

Anketa

Je dobré, když je žena po svatbě závislá na manželovi?
Ne, každý by si měl budovat svoji kariéru bez ohledu na druhého.
32,5 %
Ano. Pokud je muž zodpovědný jedinec a nejde o žádného floutka, manželku zabezpečí a neopustí.
9,5 %
Jak se lidé v páru domluví a chtějí to mít, tak to mají. Jde o svobodné rozhodnutí.
58 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 379 čtenářů.

Jak přišlo robě na svět, domluvili se. Partner bude zajišťovat rodinu, paní zůstane doma. Aby vše potvrdili, domluvili veselku a stali se tak sezdaným párem. Pán manažer a žena v domácnosti. Sem tam spolu vyšli na večeři nebo někam za kulturou.

Po dvou letech přišlo další dítě, mateřská se tedy přiměřeně prodloužila. Co však jednou začíná, někdy končí. Paní se doma zalíbilo v roli pečovatelky rodinného krbu, a tak navrhla, že by s dětmi zůstala po dobu jejich základky. Vždyť se s nimi učí! Manžel byl pro.

Radost jí udělal nový kostýmek

Dokonce za svoji ženu posílal zdravotní a sociální, aby nebyla nikomu nic dlužna, i když sama žádný příjem neměla. Používala přece manželovu platební kartu, která byla rodinná! Děti rostou jako z vody, nejdříve odešel starší syn, který si našel spolubydlení s kamarády. Hodně se ulevilo jeho mladší sestře, mohla nyní užívat dětský pokojíček sama pro sebe.

Pánovi se prý začala hromadit práce, začal domů chodit později. Občas také nebyl ani o víkendu, to vysvětloval služební cestou. Vlastně bylo paní jedno, kde je. Měla dost času na návštěvy kosmetiky a holiče. Kdy došlo ke společné návštěvě divadla by si už nevzpomněl ani jeden z partnerů…

Čtyřicítka je krásný věk. Velká oslava to bude jistit, napadlo paní, a tak si objednala po domluvě s manželem dárek. Mrzelo ji, že nepůjde o auto, ale i nový kostým, který našla na internetu, jí udělal radost. S občerstvením se nechtěla zdržovat, a tak nechala přivézt několik pizz, které rozkrájela na kostičky. Dort nechala na manželovi, ať se také zapojí.

Začínat se dá i v trafice

Kamarádky odešly, holka si šla lehnout. Pár zůstal o samotě. „Musím ti něco říci,“ osmělil se manžel: „Ráno se stěhuji, podám žádost o rozvod. Už to nejsi ty, nechci s tebou spojovat svoji budoucnost.“ To nečekala! Vyrazilo jí to dech. Křičela na něj, ať si uvědomí, že bez ní a jejího žehlení jeho košil by byl úplná nula.

Začal si balit věci. Přespal v obývacím pokoji, z ložnice slyšel jen pláč manželky. Současné. Té budoucí je jednadvacet, a právě jí koupil byt. Nedovedl si představit, že by byl ještě třeba jen jediný den se svojí ženou. Bylo mu jí líto, ale sama se přece rozhodla, že nebude chodit do práce a bude se flákat doma.

Paní ve 40 nastoupila po čase do prvního zaměstnání. Anglicky už dávno zapomněla, to se bralo ve škole. Prodává nyní v trafice a hledá pro sebe a dceru bydlení v azylovém domě. Aby dostala polovinu z bytu, musí se nejdříve prodat. Alimenty sice dostává pravidelně, ale v nijak závratné výši. Z poloviny částky za byt stejně nebude na nový. Leda někde na severní Moravě, ale to se má stěhovat z Prahy?

Život po čtyřicítce nekončí, i když se může pořádně zkomplikovat. Zvlášť, pokud si krásná diva neuvědomí, že krása není všechno a jako ve 20 do smrti nikdo vypadat nebude. Některé slečny za zenitem skončí na ulici. Ovšem i žena může chytnout druhý dech a najít ještě svůj fajn protějšek! Že to není možné? Současná viceprezidentka USA se se svým manželem seznámila, když jí bylo 48…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz