Hlavní obsah

Ozbrojit se nebo čekat s rukama v klíně. Rozhodnout se musí každý sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

S pistolí za pasem je prý svět bezpečnější.

Jsou společnosti, kde je být ozbrojený normální. Důvody jsou ryze bezpečnostní. Nikdo v nich neví, jak dlouho může trvat mír a klid. Lidé v Izraeli tak chodí i na kávu do restaurace s kvérem za pasem.

Článek

Jsou totiž dlouhodobě v napětí. Kdykoliv na ně mohou zaútočit ozbrojenci z hnutí Hamás, které pevnou rukou vládne v pásmu Gazy. Loni se právě toto stalo v průběhu letních festivalů.

Nelegálové dovezení do Česka

Ukrajinci dlouho nevěřili, že Rusové vtrhnou na jejich území. Na jejich celé území! Fakt, že již od roku 2014 byl ruskou samosprávou okupovaný Donbas a Krym, nechával mírotvorce v klidu. Tak si holt něco vzali, říkali si možná mocní tohoto světa.

Dnes se s pomocí dveře netrhnou. Ovšem stále platí okřídlené Pomož si a bude ti pomoženo. Až v nejbližších dnech tak Ukrajina začne stahovat své občany, podléhající branné povinnosti, do vlasti. Přestane jim poskytovat konzulární služby.

Ten, komu vyprší platnost cestovního dokladu, měl by si sbalit svých pár švestek a plachtit na bojovou linii. Jinak se v Česku, Evropě nebo kdekoliv jinde na světě stane nelegálem.

Policie nechybovala

My jsme nevěřili, že se v naší přívětivé společnosti může objevit střelec mezi studujícími. Udeřil pár dní před Štědrým dnem. Nejdříve si své střelecké umění vyzkoušel v Klánovickém lese, po pár dnech zamířil na Filozofickou fakultu.

Výsledkem byl masakr, který neměl v novodobých dějinách Česka obdoby. Střelec za sebou zanechal mrtvé a zraněné. V průběhu zásahu spáchal sebevraždu.

Přestože došlo ke krveprolití, policie vyhodnotila zásah jako úspěšný. Postupovala podle metodik, které měla připraveny ze zahraničí. Její příslušníci jsou na řešení podobných situací dokonce připravováni.

Islamizace obchází Evropu

Od sousedů z Německa nyní zaznívají hlasy, že již žáci tamních základních škol konvertují k islámu. Vyhovět tak chtějí silnějším spolužákům, kteří se do svobodné společnosti teprve integrují.

Díky tomuto předstírání pak nejsou předmětem posměchu a šikany. Je to pro ně velmi jednoduché, stačí pronést přede svědky kouzelnou formulku: „Vyznávám, že není boha kromě Alláha a Muhammad je jeho prorok.“

Anketa

Uvažujete o pořízení zbraně do domácnosti?
Ne. Jsem přesvědčený, že se s každým umím domluvit.
0 %
Přemýšlím o tom. Kdo ví, co se bude dít.
50 %
Už jsem se přihlásil do střelecké školy. Jdu do toho!
0 %
Mám ji už dávno. Pro všechny případy.
50 %
Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Pak už jen upraví jídelníček, oblečení a formu trávení volného času. Ve třídě se také lehce upraví zasedací pořádek. Kluk si odsedne od holky, která je přece podle nové víry méněcenná a ve školní lavici zapadne do větší skupiny kluků.

Pokud chce kdokoliv v Česku získat zbrojní průkaz, díky jehož vlastnictví může dojít do obchodu a zbraň si pořídit, musí se rozhodnout sám. Nikdo nikoho do ničeho nenutí. Získat jej mohou všechny zletilé a svéprávné osoby, pokud splní podmínky dané Zákonem o zbraních a střelivu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz