Hlavní obsah
Názory a úvahy

Názor na ulici mohl vyjádřit kde kdo. Vodní děla nasazena nebyla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Policejní zásah v Praze nebyl potřeba. Zatím?

Že se v centru Prahy při vzpomínkách na památné časy 1989 objeví podporovatelé Palestiny, to by nikdo nečekal! Stalo se. V pohotovosti byl policejní antikonfliktní tým, ale k žádnému incidentu nedošlo.

Článek

Žijeme v přelomovém čase. O tom, kdo je agresorem ve válce, zpravidla nebývá pochyb. Je to ten, který zaútočí jako první. Překvapuje mě však dnes, jak slabá paměť u některých lidí vládne.

Ženou je smrti vstříc

Rusko versus Ukrajina. Zaútočilo Rusko, vše je jasné. Ukrajina brání svoji územní celistvost a právo na sebeurčení.

Hamás versus Izrael. Brutálně zaútočil Hamás, který se opevnil na území Gazy. Palestinští radikálové používají jako živé štíty pacienty v nemocnicích a studenty na univerzitách. Možná i ty, kteří nemají a nechtějí mít s útoky na židovské obyvatelstvo nic společného.

Zlo plodí zlo a je potřeba proti němu aktivně bojovat. O tom, jaký osud by potkal neozbrojené civilisty, donucené být praporem těch, kteří míří na jejich zátylky, pokud by se rozhodli vzdát se, nemůže být velkých pochyb.

V Praze zatím jednotlivci

Přestože je mně jakákoliv podpora agresora proti mysli, demonstrující skupinka využila připomínky oslav svobody 17. listopadu k výzvě zastavit Izraelce.

Anketa

Považujete Česko za bezpečnou zemi k životu?
Když vidím, jak se to mele v okolních zemích, občas mě jímá hrůza.
55,6 %
Přes všechny výhrady, které mohu mít, bych řekl/a, že ano.
33,3 %
Moc ne. Strach mně neustále nahánějí nejrůznější migranti, co se tu chtějí usadit nebo usazují.
11,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Nikdo je nerozehnal, nebylo použito vodní dělo ani na ně nikdo nepustil policejní psi. Demokracie je křehký mechanismus, ve kterém se místo odjištěných granátů hází odvážnými slovy. K nim nikdo moc statečnosti nepotřebuje. Dokonce pokud někoho zasáhnou, neteče ani krev a nedojde k ohrožení žádného života samotného.

Česko prozatím není muslimskými radikály infiltrované jako je Londýn, Paříž nebo Berlín, ve kterém jsou čtvrtě typu Kreuzberg, kde se zapalují auta. V Evropě doutná, ale v Praze zatím nehoří. Nejde o desetitisícové davy, ale skupinky jednotlivců.

Máme, co jsme chtěli

Výdobytků svobody, která s rokem 1989 vtrhla do našich domovů, bychom si měli vážit. Není jediný důvod, abychom ji přepouštěli těm, kteří to s námi nemyslí možná úplně dobře nebo jsou předvojem změny společenských pořádků. Mohlo by jít o nebezpečný krok do neznáma!

Ano, máme problémy. Napětí ve světě se přelévá z bojišť do našich peněženek. Nemáme se nejlépe. Přesto máme u voleb na výběr a můžeme jezdit do států a zemí, ve kterých se nám coby turistům líbí. Mít český pas je ve světě cenným bonusem.

Pevně věřím, že tomu tak bude i nadále. V zásadě se dá říci, že máme, co jsme chtěli. Kdykoliv jsme to totiž mohli změnit a nyní se jako Slováci či Maďaři se sympatiemi převracet směrem na východ. Jsem rád, že žiju v Praze.

Názor si zde v památný den mohl říci opravdu kde kdo a vodní děla nasazena nebyla. Nejen v Praze, ale po celém Česku! Myslím si, že to je dobré znamení a signál nejen pro dnešní dny, ale i pro budoucno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz