Hlavní obsah
Názory a úvahy

Někteří poslanci asi ve škole chyběli. Dvě krávy vola nepotřebují

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Krávy.

Jihočeský poslanec z KDU-ČSL Šimon Heller včera při debatě ve Sněmovně řekl, že hovězí je hovězí a kuřecí kuřecím. Divím se, že se svými znalostmi raději nebalí maso u řezníka, to by mu šlo!

Článek

Možná lépe než zastupování zájmu voličů v Poslanecké sněmovně. Původní profesí učitel matematiky a zeměpisu by s takto militantními názory na manželství pro všechny neměl nejspíš suplovat v žádném případě biologii ani přírodovědu na základní škole, protože jeho znalosti zvířecí říše strčí každý školák do kapsy.

Pátá partaj, konečně mandát…

Mnoho lidí se příliš nevyzná ve statistických údajích. Přesto každý z nás asi ví, že číslovka dva je větší než jedna. Mluvil-li ostravský poslanec za SPD Jan Síla o tom, že přijetím právní normy vzniknou „nedozírné následky pro budoucnost lidské populace“, zajímalo by mě, kde ty nedozírné následky vidí.

USA, Dánsko, Holandsko, Kanada, Německo, Rakousko, Anglie, Francie, Brazílie, Švýcarsko, Austrálie, Malta, Skotsko… Ve 33 zemích světa je rovnoprávnost manželství stejnopohlavních párů zakotvena v právním pořádku. Nezdá se mně, že by šlo o státy před kolapsem, jak se snažil poslanec Síla naznačit. To se mně spíše zdá jako vážné nebezpečí zvolení pana Síly, který si ostruhy vyzkoušel postupně již v pěti partajích, poslancem dolní komory Parlamentu ČR.

Neučil jsi se? Propadáš!

Poslanecká sněmovna je zrcadlem společnosti. Otázkou zůstává, jestli by k získání mandátu nepostačovala volba náhodným losem a nikoliv procesem skládání kandidátních listin v partajních centrálách.

Ono by to možná totiž vyšlo obdobným způsobem, jen by šlo o podstatně méně nákladnou záležitost.

Vždycky asi budou nějaká souhlasná stanoviska a jiná úplně opačná. Nejlepší by bylo, kdyby zvítězil zdravý rozum a konsensus.

Ovšem o tom, že je potřeba se během vyučování již na základních školách více věnovat přírodopisu a biologii, přestává být při poslechu názorů některých zákonodárců pochyb. S tragickou neznalostí základů života na naší planetě bychom se nemuseli setkávat, pokud by kantoři vyžadovali jediné – látku, na jejíž probírání žák chybí, je potřeba se doučit!

Statistika věda je…

…má však cenné údaje, zpívá se ve známé televizní pohádce Princové jsou na draka.

„Děti, které jsou vychovávány svými biologickými sezdanými rodiči, v průměru dosahují lepších fyzických, kognitivních a emočních výsledků než děti vychovávané v jiných podmínkách,“ řekl během rozpravy poslanec Síla.

Jak uvedla ve vysílání Českého rozhlasu lektorka sexuální výchovy Eva Nováková, podle veřejně dostupných statistik zažilo každé třetí dítě sexuální zneužívání. Pachateli jsou v 80 % zaznamenaných případů rodiče, příbuzní nebo vychovatelé, kterým je nezletilý svěřen do péče

Pro informaci poslance Síly neexistuje žádné měření, podložené výzkumem, paní Nováková vychází z informací bezpečnostních složek.

V přírodě se minoritně orientované chování vyskytuje. Pozorovatelné bylo u šimpanzů, delfínů nebo albatrosů. Holt když se mají rády dvě krávy, vola k tomu nepotřebují.

Zdroje:

https://budejovice.rozhlas.cz/podle-statistik-kazde-treti-dite-zazilo-sexualni-zneuzivani-v-80-je-rodic-8429714

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz