Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Odešla od manžela a dětí. Našla si přítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Láska kvete v každém věku.

Nedávno moji praxi navštívila zlomená šedesátiletá paní: „Nevím, co mám dělat, dcera se rozvedla a řekla mně a mému muži, že má přítelkyni. Co nyní mám říci kolegyním v práci, když se mě na ní ptají?“

Článek

Paní nemusí říkat vůbec nic. Nebo může kamarádkám a známým říci, že dcera je konečně šťastná a vůbec s nimi nerozebírat svoji osobní situaci, pokud nechce.

Synové maminku podpořili

Život každého z nás je totiž tvořen primárně námi a nejbližší rodinou a až sekundárně těmi, kteří nás obklopují, a je jen na nás, koho si pustíme k tělu a koho necháme ve zdvořilé vzdálenosti. Jsem dokonce přesvědčený o tom, že ani kamarádky a známé paní, která se přišla poradit, se jí nesvěřují se všemi detaily svých životů.

Důležité je, že dcera našla ve svém věku odvahu přijít za svojí maminkou a říci ji, jak se věci mají, i když vše mohlo dlouhou dobu vypadat úplně jinak! Dokonce před tím, než se s novinkou svěřila svým rodičům, coming out oznámila lehce překvapenému manželovi a čerstvě dospělým synům a všichni tři ji v novém vztahu podpořili!

Tolerance by měla být normou

Vlastně jde o potvrzení toho, že právě v této rodině vztahy fungují normálně. Dcera se nemusí nijak skrývat nebo hrát před rodiči divadlo, ale může za nimi kdykoliv přijít na návštěvu se svojí partnerkou stejně, jako oba rodiče mohou přijít k nim.

Každý coming out je individuální záležitostí. Ne všichni se u svých blízkých setkají s přijetím. Někde přichází šok, jinde zbytečné výčitky. Vzájemná tolerance a úcta jednoho k druhému je však tím, co by mělo být normou v životě každé rodiny.

K vysvětlení situace postačila dvě terapeutická sezení. První diagnostické absolvovala maminka sólo a na druhé přišla se svým manželem, který si jen potvrdil, že vlídnost byla v případě přijetí informace od dcery na místě a že se vlastně v životě nic nemění.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Coming out

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz