Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pedofilové v Česku se volně sdružují. Deviace není nakažlivá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Léčba pedofilů je ochranou dětí.

Ne všichni pedofilové jsou zločinci. Většina drží své touhy na uzdě. Komu se nezadaří, může být velmi nebezpečný! Jejich touha je totiž agresí do integrity zranitelných, mezi které se děti běžně řadí.

Článek

Jakým způsobem vlastně dochází k útlumu sexuální vášně těch osob, které vzrušují objekty bez dokončení procesu dospívání? Veřejnost nyní mohla dokonce „v přímém přenosu“ sledovat pátrání po osobě s pedofilními sklony, která opustila uzavřený pavilón brněnské psychiatrie a Policie ČR po ní vyhlásila celostátní pátrání…

Důležitý je náhled

Osoba v pátrání byla bez medikace podle stanoviska lékařů a sdělení policejních pátračů nebezpečná! Vše dobře dopadlo, hledaný byl zadržen, je zpět pod zámkem a zobe jeden prášek za druhým.

Některé volnomyšlenkářské postupy doporučují realizaci řešení sexuální touhy predátorů masturbací, tedy ukájení své potřeby sebou samým. Po ejakulaci dochází běžně k chvilkovému uvolnění napětí a touha je naplněna, aniž by došlo k pohlavnímu spojení.

Cílem totiž není a ani nemůže být změna preferencí, to je jako kdyby chtěl kdokoliv změnit heterosexuální chování na homosexuální, to prostě nejde.

Psychologové a psychoterapeuti tak vedou člověka s pedofilními sklony především ke změně jeho postoje k sobě samotnému, vytvoření náhledu na své chování zvýšení sebeovládacích mechanismů.

V záloze jsou další postupy

Pokud nejsou terapie účinné, přichází ke slovu léčba psychiatrická. Ta je doménou zásahů do integrity pacientů podáváním medikamentů. V tomto případě všech dostupných, o kterých je známo, že utlumí sexuální pud.

Ovšem ruku na srdce – kdo z nás neměl chřipku, nevzal Paralen a nezjistil, že nezabírá, a tak musel léčbu znovuzahájit s práškem účinnějším, třeba antibiotikem na recept od lékaře? Pokud v případě pedofilů nezabere medikace, může přijít jako další součást léčebného plánu kastrace. Ta s problémem jedince zatočí se stoprocentní účinností!

Jde o chirurgický zákrok, jehož účinnost je prověřena historií. Pacientovi však může vrátit život do normálních kolejí. Pedofilie, stejně jako jiná deviace, není nakažlivá, a tak se ani tohoto zákroku nemusí nikdo bát, pokud se s pedofilem náhodně potká v dopravním prostředku. Je dokonce možné, že ho vůbec neidentifikuje…

Je zajímavé, že pedofilně zaměřené osoby mají v Česku dokonce svůj veřejně přístupný web. Na něm diskutují své pocity z léčby. Registrováno je na něm podle veřejně dostupného počítadla 369 osob. Co není zákonem zakázáno, je povoleno. Pokud v rámci komunity dochází ke sdílení informací, které vedou k útlumu jejich vášně, nemusí být pohled na web negativní.

Na poli léčby s deviacemi je jinak poměrně agilním Národní ústav duševního zdraví. Od roku 2020 funguje projekt www.parafilik.cz a na něj se může anonymně obrátit každý, kdo má o svých preferencích pochybnosti. Komunikace se nese v duchu stěžejního „Nemůžete za své pocity, můžete za své činy.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz