Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pražský hrad – bydliště bezdomovkyně Micky. Prezidentská kočka v nebezpečí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Beer

Obecní úřad Černouček.

V Londýně žije v oficiálním sídle premiérů kocour. V Praze na Pražském hradě se usídlila kočka Micka. Ta doprovází český prezidentský pár i do vesničky Černouček na Litoměřicku, kde má rodina dům.

Článek

Před 10 lety kočku Micku našel jako bezdomovkyni v lese na procházce bývalý pes současného prezidentského páru Bob. Někdo ji nejspíš jako koťátko pohodil do sněhu, manželský pár Pavlových se jí ujal.

Odjela kočka prezidentskou limuzínou?

Během kampaně do úřadu hlavy státu hrála Micka vedlejší roli, jejím úkolem bylo nejspíše oslovit milovníky domácích mazlíčků. Dostala se tak na Twitter paní Evy a o jejím životě bylo publikováno několik rozhovorů.

Nejdojemněji na veřejnost zapůsobil snímek generála Pavla s krátkodobou virózou, během které mu kočička byla oporou a on na ni spočinul rukou.

Napadlo mě udělat si výlet do Černoučku, abych ověřil přímo na místě u usedlíků, jak je to se slavným zvířátkem dnes. Vídají ji vůbec ještě nebo jí byl sbalený kočičí pelíšek, byla usazena do některého z vozů prezidentské kolony a zmizela místním z očí jako pára nad hrncem?

Nebezpečím jsou hafani bez vodítka

Obdobně jako významným osobnostem a světovým událostem byl kočce s romantickým jménem Micka vytvořený účet na Wikipedii. Tam je o ní zveřejněno několik základních informací. Tak je možné se dozvědět, že se často ukazovala i v Bruselu během předešlého působení prezidenta ve strukturách NATO.

Přestože je kočka domácí mazlivým typem, své přirozené nastavení dravce má pevně zakódováno. Je pro ni hračkou ulovit myš a přinést ji na práh domu, ve kterém žije stejně jako dát průchod své toulavé povaze, vyběhnout ven a lítat po okolí s ostatními kočkami a kocoury.

Anketa

Jak může prezidentský pár manželů Pavlových zvýšit bezpečnost své kočky Micky?
Na jejich místě bych dal/a kočce obojek s GPS lokátorem, ať vím, kde je.
24,1 %
Řešení je jednoduché. Nenechávat Micku běhat na volno, ale koupit pro ni vodítko a chodit ji venčit jako psa.
7,3 %
Kočka je kočka. Nelámal/a bych si s její bezpečností hlavu. Micka potřebuje svoji volnost, ona do úřadu zvolena nebyla.
68,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 765 čtenářů.

Kolem bydliště manželů Pavlových v Černoučku chodí často své oblíbence venčit pejskaři. Psi, kteří nejsou uvázáni na vodítku, tak mohou pro prezidentskou kočku Micku přímým ohrožením. Stačí drobná nepozornost chovatele a neštěstí je na světě! Zvlášť, když se Micka rozhodne proběhnout se po okolí…

Pevně věřím, že kočka Micka manželů Pavlových má nejen pevné nervy, ale i mrštné nohy a že se ze svých toulek po okolí bude vracet ve zdraví a v pořádku. V bezprostředním okolí domu je již nyní v hledáčku policejních kamer, které monitorují jakýkoliv pohyb a neměla by jim proklouznout ani myš. Zdá se totiž, že bezpečným útočištěm je pro ni nyní jen Pražský hrad, kde to zatím moc nezná a nelétá nikde venku kolem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz