Hlavní obsah
Psychologie

Převlékání muže za ženu není trestné. Důležitá je rodinná pohoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pxels.com

Kluci v ženském na pódiu to umí rozpálit.

Hvězdný šoubyznysový pár, jehož rozchod nyní můžeme sledovat v bulvárních médiích, přinesl do mediálního světa odkrytí dalšího tabu. Je převlékání muže za ženu nebezpečně nakažlivou chorobu?

Článek

Kdo dnes chce, může podstoupit operativní změnu pohlaví. Pokud se žena cítí být mužem nebo naopak a chce podstoupit operativní změnu pohlaví, navštíví svého obvodního lékaře, který vypíše doporučení k sexuologovi.

Petr se stává Petrou, Ivana zase Ivanem

Sexuolog provede vyšetření, vyžádá si stanovisko psychologa a dalších odborníků a pokud jsou důvody relevantní, započne proces změny pohlaví. Celé období, jež běží po vydání souhlasného stanovisko komise odborníků, je doprovázeno hormonální léčbou a je korunováno operativním zákrokem, po němž následuje administrativní změna rodného čísla a jména a příjmení.

Osoby, které nejsou spokojené s tělem, které jim příroda přidělila, se nazývají transsexuálové. Dříve propadali pocitům beznaděje, který často vedl k jednomu či více pokusům o sebevraždu. Dnes urolog spolu s plastickým chirurgem udělají na operačním sále řez, trochu modelují a problém u člověka vyřeší.

Převleky doma nevadí

Na světě vedle transsexuálů najdeme i poměrně velkou skupinu mužů, kteří si koupí šminky, nalíčí se a převléknou se za ženu. Z těla se jim vyplaví vysoké množství endorfinu, přichází jejich okamžik, cítí se uvolněně!

Někoho z nich dokonce změna pohlaví také vzruší, ale nedochází zde k žádné výměně sexuální preference. Muž chvilku švitoří jako žena, pak si dá nalíčený několik piv a když usne, chrápe stejně jako chrápal doposud a všechny orgány mu fungují tak, jak příroda chtěla.

Z odborného hlediska jde o transvestitu, který může být homosexuální, bisexuální nebo prostě čistě heterosexuální, jen se rád tímto způsobem odreagovává. Zpravidla necítí potřebu, aby okolí o jeho zálibě vědělo, dělá to doma a pokud má tolerantní partnerku, nikdy se nikdo během celého jejich života nic nedozví.

Všední travesty šou

Poslední skupinou mužů s nánosy make upu na obličeji a lodičkách na nohou jsou ti, které můžeme potkat na pódiích, jež znamenají svět. V devadesátých letech se žádný český kabaret neobešel bez travesty vystoupení, která lákala davy.

Nejčastěji parodovanými zpěvačkami byla Petra Janů, Helena Vondráčková, ale i nedávno zesnulá Tina Turner.

Jejich hity v podání heterosexuálně orientovaných mužů přinášely a i dnes sem tam přináší radost, i když už se o nich nepíše tak často jako dříve. Jsou normální součástí pop kultury, která má své diváky.

Jedinou čitelnou věc, kterou se tak můžeme vlastně z bulvárních médií dozvědět a která nestojí ani za řeč, je skutečnost, že šlo o nefunkční vztah. V každém vztahu je totiž důležitá rodinná pohoda, jež asi propírané dvojici scházela. Nedošlo ani k domácímu násilí ani ke zločinnému spiknutí, nikdo nikoho nepoškodil. Jde o tuctovou práci pro rozvodového právníka, k nákaze nedochází. Nejde o chřipku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz