Hlavní obsah
Rodina a děti

Přišel čas domácích svárů a hádek. Jsou tu svátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

S rodiči není k vydržení. Řvou na sebe každé svátky kvůli ničemu.

Svátky jara jsou tu. Koledníci mají připraveny pomlázky, děvčata ještě dobarvují vajíčka. Velikonoční mazanec nebo beránek nebude chybět skoro na žádném stole. Zatím to vypadá i na nebe bez mráčků. Atmosféra může zhoustnout díky hádkám!

Článek

Doba, ve které se navštěvují příbuzní a chodí po sousedech, sem tam si někdo dá panáka, z domovů voní pečící se nádivka a v kuchyních vařící se brambory na porci bramborového salátu. Jako mávnutím kouzelného proutku může být vše jinak díky volným dnům, kterých je prostě více, než je na konci týdne běžné. Místo soboty a neděle budou rodiny spolu celé 4 dny!

Rozčílit se je snadné

„Došel toaletní papír. Kdo ho zapomněl koupit?“ Přijde nečekané sdělení v podobě zoufalého volání z toalety směrem k dětskému pokojíčku a ve chvíli, kdy jsou zavřené velké obchody, hned může být malér na střeše.

Děti se se svojí zapomnětlivostí vyrovnají, ale ono když se pokračuje v kuchyni, je to horší: „Představ si, že nemáme toaletní papír. Ty děti jsou snad po tobě,“ vypadne z hlavy rodiny směrem k manželce, připravující salát.

Nervy držme na uzdě

„Měl bys pro dnešek pít raději už jen vodu,“ odsekne žena a dál se věnuje své práci, čímž však jen přileje oleje do ohně.

„V takovém bordelu já žít nebudu! Už si ani nepamatuji, kdy jsi dala čisté povlečení do ložnice,“ brání se. „Nepořádek je jenom po tobě! Nebo myslíš, že zvednuté prkénko na záchodě nechávám já?“ A manželé už jsou v sobě. Slavnostní nálada najednou mizí jako pára nad hrncem!

Pokud si kdokoliv není jistý, jestli dokáže udržet nervy na uzdě, nemusí hned při rozčílení polykat Lexaurin nebo jiný přípravek proti úzkosti. Kdo je připraven, není překvapen! Pomoci může i  rodinné předsváteční setkání s domácím psychoterapeutem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz