Hlavní obsah
Psychologie

Hypnóza přináší změnu vědomí. Doporučuje se několik terapií za sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

V člověku se probudí jiná dimenze.

On mě někdo uspí a kdo ví, co budu dělat! Nebo se zcela jistě může stát, že už se neprobudím. Nemůže mě někdo během hypnózy zneužít? Mají obavy, které se občas objevují ve společnosti reálný základ?

Článek

Hypnóza je jedna z léčebných metod, které se praktikují v psychoterapii. Výborně pomáhá při zvládání návalů bezdůvodného vzteku, stavech úzkosti a stresu, nízkém sebevědomí nebo při léčbě depresí.

Během terapie hypnózou dochází ke změně stavu vědomí, které umožňuje provedení pozitivních změn. Těch se dosahuje prostřednictvím přímých podnětů. V zásadě jde o stav dokonalé relaxace, protože člověk se po přechodu do reálného stavu cítí uvolněně.

Sezení se opakují

Ano, na pacienta působí hlas hypnotizéra, ale to není nikdo s nadpřirozenými schopnostmi, ale člověk z masa a kostí. Skoro každý si také pamatuje, co terapeut říkal, i když někdo má pocit, že hlas slyšel z větší vzdálenosti.

Aby bylo dosaženo potřebného výsledku, třeba zmizela psychosomatická vyrážka nebo pocit bolesti, lupénka či se zmírnilo astma, je potřeba sezení opakovat vícekrát. Lze říci, že jen minimum jedinců, kteří hypnózu podstupují, odejde s úspěšně dokončenou terapií hned po prvním setkání s touto technikou.

Hypnotizují odborníci

Obecně se dá říci, že jde o poměrně úspěšný typ strategie, která zahrnuje nejen samotnou léčbu, tedy odstranění vzniklých potíží, ale i o formu prevence před mnoha druhy chorob, které člověka mohou sužovat.

Specializují se na ni především zkušení praktici, i když je reálnou součástí výbavy každého studenta psychologie. A mohu ubezpečit, že nikde na světě nebyl nikdy zaznamenán žádný případ někoho, kdo by se z hypnózy do reálu neprobral!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz