Hlavní obsah
Lidé a společnost

Půlletá Rozárka nepotřebuje sto tisíc. Hanychová vs. Soukup je 100 : 4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Pokud se televize zmátoří, může mít magnátovo dítě lepší život.

Některé děti se rodí do komplikovaných poměrů, způsobených vlastními rodiči. Přestože na začátku stojí láska, časem se může tato emoce změnit v nenávist. Zvlášť, když se jejich představy liší.

Článek

Prádlo by se mělo prát doma, ale pokud jedna i druhá strana dává potravu ze svého života bulváru, nemůže se divit, když se vše propírá i veřejně. Názor si totiž může udělat široká čtenářská obec, i když rozhodnutí je stejně svěřeno nezávislému soudu.

Dítě sto tisíc neprojí

Jako otce svého dalšího dítěte si nyní dcerka z herecké famílie vybrala těžký kalibr, televizního magnáta. Nelze ji to mít za zlé, každá žena by se měla snažit, aby nalezla svého prince, který ji dokáže zabezpečit.

Tatínek Rozárky je televizní magnát, smekám. Umí se otáčet, z obrazovky ještě nedávno zářil každou minutu. Byznys, který vede, je však poškozen covidem a válkou. Cenová centrifuga vylétla nahoru, příjmy za reklamu naopak letí dolů a poznávají své dno. Situace, ve které se TV Barrandov nalézá, může být komplikovaná.

No a z tácu hojnosti si chtěla mamka uzobnout pro své robě stotisícový balíček každý měsíc. Děťátko však není žádný Otesánek, tolik korun nemůže být jen na stravu a dupačky, proto se táta velmi moudře zapojil do péče o děcko.

Možná se zase sestěhují

Výživné na dítě platí rodič k rukám druhého rodiče do doby, než dítě zletí. Zásadní je, aby byla zajištěna péče o jeho potřeby a nedošlo k poklesu životní úrovně, která by měla být souměřitelná s příjmy rodiče.

Pokud se tedy magnát nyní komplikovaně vypořádává se svým mediálním byznysem, může být Rozárka ráda, že není stanovena povinnost během doby, co nevydělává, pomáhat svému biologickému rodiči.

To však bude povinna až vydělávat začne. Nikde tedy není psáno, že se ještě jednou Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem nesetkají ve společném bydlišti, pokud by to byla právě dnes půlletá holčička, která by taťkovi přispívala na živobytí.

Nejde o boj, prioritou jsou práva dítěte

Ve chvíli, kdy soud nařídí střídavou péči, která je moderním právem dítěte na oba rodiče, je zbytečné, aby jeden rodič přispíval na výživu druhému. A pokud ano, tak na plně vyrovnaném principu.

Je tak nyní úplně jedno, jak dopadne spor dvou osob, které prochází šoubyznysem. Důležité je, aby byla naplněna práva nezletilé. Pokud by se kdokoliv z páru ve věci neorientoval nebo měl tendenci se hroutit, může využít psychoterapeutických služeb. Nebyl by první ani poslední v obdobné situaci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz