Hlavní obsah
Názory a úvahy

Řidiči s nadváhou za volant nepatří. Hmotnost uchazeče rozhodne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Místo bůčku bude mít slečna zítra zeleninový den.

Kdo si myslí, že si dá šest, sedm nebo osm knedlíků k vepřu, zelu, může mít zanedlouho na trhu práce utrum! Pohyblivost je rozhodující již dnes v bezpečnostních sborech. Další profese se přidávají.

Článek

Nadváha nebo obezita je nemoc, člověk si ji může často regulovat sám. Pokud to nezvládá, může požádat o pomoc lékaře. Z cestujících není na světě nikdo, kdo by chtěl dojít úhony během přepravy z bodu A do bodu B. Je fakt jedno, kam cestuje!

Váha „jedno“ není

Personalisté během pohovorů s uchazeči často mrknutím oka zjistí, kdo se na kterou profesi hodí a kdo ne. Bylo by bláhové myslet si, že lídrem prodejního týmu se stane zakaboněný introvert, který si jen tak někdy něco zamumlá potichu, i když by měl s úsměvem na tváři prodávat. Po pohovoru tak uchazeč dostane dříve či později sdělení, že přednost dostal jiný uchazeč.

Anketa

Jak jste řešil/a své problémy s váhou?
Hlídám se, chodím i cvičit. A jím do polosyta!
21,1 %
Mně nic takového nehrozí. Dobře spaluju, mám problém přibrat.
57,9 %
Mně pomohl lékař. Chvilku se uvažovalo o bandáži žaludku, pak pomohla farmaka a nakonec psychoterapie. Cítím se nyní lépe. l
21 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

Pracovní vztahy jsou vztahem soukromoprávního charakteru a záleží čistě na tom, jak se uchazeč domluví nebo nedomluví s tím, kdo hledá vysněného pracovníka. Uchazečů je dost a dobře placených pozic o fous méně. Tak funguje tržní ekonomika.

Pokud si člověk přisedne do dopravního prostředku, je mu jedno, kdo sedí za volantem autobusu nebo řídí tramvaj či sedí za kniplem letadla. To ovšem jen do nejbližší nehody, kdy dojde k újmě na zdraví nebo majetku!

Důležitá je hodnota BMI

Pak může nastat soudní mela, která nikdy nemá předem určeného vítěze. V Česku se to zatím nestalo, ale v cizině jsou známé případy, kdy se pak na pranýři ocitne přepravce. Toho člověka, který řídil, neměl prostě zaměstnávat.

Pokud si nevšiml, že se pracovník zadýchává, z důvodu vysokého tlaku mu hrozí infarkt nebo mozková mrtvice, je to prostě chyba na straně zaměstnance! Vnitřní kontrolní mechanismy se tak mohou postupem času zpřísňovat.

U nadváhy nebo obezity je rozhodující činitel BMI. Ten značí poměr výšky a váhy a na jasně definované stupnici uvádí, kdo je ještě v pohodě a u koho se mohou vyskytnout problémy. Není a nemůže být diskriminací tlouštíků, když je nikdo nechce nebo odmítne, protože se o sebe nestarají! Za volantem pak může jít jednoznačně o život ohrožující okamžiky přepravovaných pasažérů…

Přes 200 kg jde o morbiditu

U váhy jde zpravidla prozatím o požadavek armády, policie, hasičů a Vězeňské služby. Na módních přehlídkách však také nikdo nechce koukat na někoho, komu se místo břišních svalů rozlévá v okolí pupíku škopík sádla.

Morbidní obezita je fenomén, se kterým se setkáváme stále častěji i v Česku. Transportů do nemocnice s asistencí hasičů u osob s váhou před 200 kilo přibývá. Kdo se magické hranici blíží, měl by vzít rozum do hrsti a rychle začít sám se sebou něco dělat!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz