Hlavní obsah
Rodina a děti

Rozvedli jsme se, ale stále mě ponižuje. Dítě máme ve střídavé péči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Agrese nemusí být jen fyzická. I zprávy mohou být nebezpečné.

„S manželem jsem prožila 10 let,“ svěřila se paní Květa, která se objednala na terapii. Vídat se s ním musí, mají ve střídavé péči dceru. „Je to s ním ale peklo. Neustále mně opakuje, že mě o dítě připraví,“ posteskla si.

Článek

Ve vztahu se podle vzpomínek paní Květy manžel choval spíše majetnicky. Lásku jí byl schopen vyznat jen ve chvílích, kdy po ní chtěl erotiku. Jinak byl psí čumák. Do práce nechodila, aby se prý mohla starat o domácnost, s tím, že vydělává on a je schopen rodinu zabezpečit.

I manželství může být toxické

Již zde je však třeba obezřetnosti! Je za ní takový manžel ochoten platit i zdravotní a sociální pojištění jako pojistku pro případ, kdy se žena rozhodne odejít do důchodu nebo bude nemocná? Pokud ne, jde o jednu z nejnebezpečnějších forem společného soužití.

I když má partner výdělky vysoké, pokud z nich není schopen investovat do klidu partnerky nebo manželky, spíše si jen honí ego a tento vztah má toxický charakter!

Ženě hrozí neodpracovaná léta a pokud se svazek rozpadne, tak i život na sociálních dávkách, neboť žádný úřad práce nedá na podpoře ani korunu, protože poplatník do systému prostě ničím nepřispíval a hleděl si jen svých vlastních zájmů. Láska je sice krásná věc, ale praktický život se žije podle úplně jiných pravidel. Co dáš, to dostaneš. Kde nic není, ani smrt nebere.

Agrese nemusí být jen fyzická

Na zprávy od ex je ošidné reagovat, protože pokud se mísí s výhrůžkami, je jasně vidět, že se dosud se svojí situací nevyrovnal a rád by ji vrátil, aby mohl ukázat svoji převahu. I to je absolutně zbytečná věc!

Poradil jsem paní, aby se na svém současném bytí pokusila nalézt pozitiva. Může se přece seberealizovat podle sebe tak, jak uzná za vhodné, nikdo ji nekontroluje. I čas si organizuje podle svých vlastních představ.

Pokud by se stupňovala agresivita ex ve slovní podobě, která by Květě nebyla příjemná nebo dokonce překračovala zákonný rámec, může s jejím obsahem seznámit Policii České republiky.

Důležité je, aby byl zachován důstojný rámec vzájemné komunikace a byla jasně stanovena hranice, kterou nelze překročit. A to zejména s ohledem na zájmy společného dítěte. V rámci dalších cílů terapeutických konzultací hodláme pracovat na odstranění nejspíše psychosomatických potíží spojených s bolestí krční páteře, které mohou s osobní nepohodou úzce souviset, pokud nedojde ke zjištění fyziologické poruchy rtg vyšetřením.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz