Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Technologie zjednodušují rozchody. Stačí poslat SMS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Konec oznámí psychoterapeut.

Není to jen umělá inteligence, co zjednodušuje životy. Kasy obchodů bez pokladních, monografie bez lidského slova, testování automobilů bez řidičů. Rozchody beze slov. Přizpůsobujeme se novým trendům.

Článek

Elegantní forma, dalo by se říci. To je rozchod prostřednictvím jakékoliv platformy, nikoliv face to face, z očí do očí.

Jde o úsporné řešení

Dříve šlo o možnost vyvolených, kteří požádali někoho ze svých důvěrníků, aby přání tlumočil: „Pan král se s vámi už nehodlá sejít, vážená komteso,“ oznámil komoří a bylo vymalováno.

Vše ostatní si musela komtesa domyslet. Proč, jak, nač.

Dnes v rámci všeobecné úspory finančních prostředků žádné cavyky a stručná textovka: „Přeji ti hodně štěstí. S někým jiným. Pepa.“

Situaci může vyřešit psychoterapeut

Přesto se najdou ti, kteří chtějí situaci řešit a vztah držet z nejrůznějších důvodů dál. Štěstí je jen muška zlatá, říká se. Objednají se tedy k párovému psychoterapeutovi a hledají cestu, jak dál bez hádek a bez krizí.

Nedávno jsem však musel řešit zvláštní objednávku. Klientka objednala v rámci své psychoterapie i psychoterapii pro svého partnera. Dokonce ho i objednala na konkrétní termín, kdy ví, že má volno.

Citlivým způsobem během ní mám pánovi sdělit, že už je sám, a ať nemá z budoucnosti strach, že si najde bez problémů novou partnerku. Zadavatelka si totiž začala budovat souběžný svět, ve kterém se cítí lépe a fajn.

Pevně věřím, že se mně povede přivézt pána ke vnímání reálného stavu věcí a přispěju tak ke zmírnění jeho možné deziluze ze života. Vztah, který prožil, trval stejně jen pouhých 8 let a šlo o známost bez závazků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz