Hlavní obsah
Seberozvoj

Věk odchodu do důchodu se zvyšuje. Padesátkou život nekončí!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Lidé 50+ dokáží firmu oživit.

Někteří personalisté dělají výběr nových zaměstnanců z uchazečů o práci tak, že je rozdělí na dvě hromádky. Perspektivní a 50+. I když nechodí odpovědi na vámi zaslané CV, neházejte flintu do žita!

Článek

Psychoterapeutické praxe navštěvují i lidé, kterým ručička na věži ukázala padesátku. Jsou rozčarovaní a cítí se být frustrovaní. To celý život chodili do práce proto, aby o ni pár let před odchodem do důchodu přišli a živořili?

Zachovat chladnou hlavu je důležité

Všem svým klientům v podobné situaci radím, ať zachovají chladnou hlavu a obrní se trpělivostí, protože ta i růže přináší. Nic nejde ze dne na den a najít si nové místo ve chvíli, kdy za člověkem dýchají mladí dravci, kteří se slétají jako nad kořistí ke každému novému místu, není jednoduché.

Lehké šediny na skráních však přináší do pracovních kolektivů jistotu a stabilitu! V případě angažmá mladších bez jasné historie v profesní kariéře totiž mnohé firmy vážně riskují svoji budoucnost!

Mladí mohou firmu „položit“

Dovedete si představit, že zaměstnáte sympatického třicetiletého inženýra a ten vám za půl roku řekne" „Ádié, jdu jinam, kde nabízí o dva tisíce více“ a vy jste do něj jako majitel nebo majitelka firmy investoval/a během zaškolování nejen čas, ale i peníze? Pětadvacetiletá účetní vám vydržela také jen rok, protože pak se rozhodla zkusit práci na živnostenský list?

Stabilitu a jistotu s mládím riskujete, tak to je. Lidé se životními zkušenostmi si naopak práce váží a kolikrát pomohou i ve chvíli, kdy čerpají dovolenou a něco prostě „hoří“. Pokud ostatním dáváte práci, buďte proto obezřetní! A vzpomeňte si na úspěšného sedmdesátiletého brigádníka v podání herce Roberta de Nira ve filmu Stážista…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz