Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Co je, nebo není nevěra si musí vyjasnit. Odhalení přináší otázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Sledování obrazovky s materiálem pro 18+ může být rizikové.

Krize do vztahu mladé dvojice přišla ze dne na den. Do té doby vypadalo vše zalité radostí a pohodou. „Jen se mrknu, jaký je program v kině,“ napadlo Marcelu těsně před tím, než pro ni přišel šok.

Článek

„Ty jsi mně nevěrný,“ rozplakala se.

„Nejsem a nikdy jsem nebyl, jen se někdy dívám,“ prořízla ticho Davidova odpověď. Je nebo může být sledování erotiky na internetu podvedením partnerky nebo partnera?

Čas je možné trávit i procházkami

Sledování filmů pro dospělé je jednou z terapií, pomocí které se dá předejít partnerskému nesouladu v četnosti. Kdo „to“ chce dvakrát denně a komu stačí udělat si dobře obden, je velmi individuální záležitost. Přesto se on a ona takto potkat mohou, a i když je jim společné trávení času velmi příjemné, časem se může „problém“ dostavit. Důležité je o všem si promluvit a možné je i navštívit psychoterapeuta.

I v partnerských vztazích se totiž najdou témata, která jsou tabu a o kterých mají někteří jedinci problém mluvit. Četnost erotického vyžití může být právě jedním z nich!

Během terapie jsem poskytl zpětnou vazbu, která byla následně pro mladý pár vodítkem. Do dalšího setkání spolu trávili více volného času a nalézali i jiné aktivity, které jim byly oběma příjemné.

Poprvé tak spolu navštívili Národní muzeum, a dokonce vyjeli podívat se na hrad Karlštejn a šli si společně zaplavat a do sauny. Sami pak byli překvapeni tím, že nemusí každou minutu trávit pod peřinou nebo vysedáváním v kavárnách.

Rizika jsou nepřehlédnutelná

Nadužívání sledování filmů pro dospělé však může vést i ke snížení schopnosti prožívat vzrušení při párových erotických aktivitách.

Pokud navíc začne komukoliv zasahovat do soukromého života a omezovat ho v běžných aktivitách, což se může stát, jde o známku problému. Neberete zvonící telefon z práce, protože se jen chcete dokoukat? I takto potichu klíčí závislost!

A pokud se začne nabalovat nestíhání termínů k odevzdávání pracovních úkolů, ztráta zájmů o běžné koníčky, zanedbávání kamarádů a rodiny – je jasné, že „něco“ není v pořádku. Místo zábavy přichází bažení po pohyblivých obrázcích s nábojem erotiky, uzavírání se člověka do sebe samotného, světa povrchních lechtivých představ a iluzí.

O nevěru v případě sledování filmů s hvězdičkou nejde. Někdy může vést i ke zpestření stereotypního přístupu k této partnerské intimní aktivitě a vztah obohatit o novou polohu nebo prožitek. Důležité je však vědět, že všeho s mírou!

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz