Hlavní obsah
Seberozvoj

Život se může skládat z dobrých okamžiků. Mračit se je na houby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Beer

Moderátor ranního vysílání seznámil „Portusáky“ s rádiem.

O tom, jak kdo z nás prožije svůj život, rozhodují drobnosti. Vstal někdo z vás naštvaný a rozhodl se přenést svoji náladu na druhé? Malichernost! Hlavně se nenechejte rozhodit. Nejen dnes, ale i zítra a pozítří. Kdykoliv.

Článek

Žijeme v extrémně se měnící době. Jednou jsme bohatí, pak patříme ke středu, někdy se nás dotkne tajemná síla nejistoty. Důležité je ale mít dobré zdraví a dobrou mysl, řekl bych. Pak jde všechno snáz!

Známá nedávno sebou žuchla na kolejích. Obsah kabelky se rozlétl na všechny strany, ale měla štěstí, nejela tramvaj, tak v klidu vstala a silou vůle držela džínsy pohromadě. Dokonce jí nějaký mladík podal kabelku a neutekl s ní, jak by se dalo čekat, ale způsobně počkal, než kolemjdoucí slečna posbírala věci ze země a vložila je do zavazadla.

Člověk má tendenci říkat, zvlášť starší, že mládež je na houby, protože stále čučí do těch svých mobilů, nevnímá potřeby zkušenějších a ono se to na tramvajové zastávce odehrálo přesně naopak!

Co dělá takový psychoterapeut ve chvíli, kdy si vyčlení čas na nabírání nových sil do hledání dalších řešení problémů se svými klienty?

Předevčírem jsem si udělal výlet jako doprovod mikroskupinky mentálně handicapovaných klientů chráněného bydlení Portus, které mnozí znají ze sbírky Cihla. Navštívili jsme pracoviště Českého rozhlasu, kde nás seznámili s pracovištěm moderátorů.

Pokud člověk nemyslí jen na sebe, ale sem tam udělá dobrý skutek, je na světě hned lépe, nemyslíte?

Blíží se Velikonoce. I lidé s handicapy se snaží potěšit podle svých schopností. Ti „portusoví“ chodí připravovat nakládané hermelíny a utopence do chráněné dílny v Davli. Kdo ještě neochutnal Dobroty s příběhem, které vyrábí, má jedinečnou příležitost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Davle

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz