Hlavní obsah
Lidé a společnost

Znal je každý, ale sláva jim utekla mezi prsty. Životy v troskách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Královská koruna - lákavé pozlátko.

Jako děti je objevil svět televizního pozlátka. Část dne byli na filmovém placu, pak doháněli školní povinnosti. Jejich snem bylo, aby šlo o situaci, která je bez konce. Většina z nich tvrdě narazila.

Článek

Pamatujete na film Terminátor 2 a v něm mladíčka Johna Connora? Jeho představitel Edward Furiong krátce po natáčení přibral, začal brát drogy a nakonec několikrát skončil v kriminálu.

„Za sebou“ to má dokonce Tommy Morrison, mistr těžké váhy v boxu, jehož levý hák proslavil film Rocky. Když mu bylo 27, dozvěděl se, že je HIV pozitivní. Tento verdikt neunesl a zanevřel na celý svět. Nakonec díky slabému organismu zemřel v pouhých 44 letech.

Tragédie made in Czech

Šest medvědů s cibulkou. Přijela k nám pouť. Ta mladá hezká cácorka, ano, Yvetta Kornová, sestra zpěváka Jiřího Korna. Tu dohonil během cesty životem alkohol, drogy a zastihl ji i život na ulici.

Nebo skvělý zpěvák a idol Michal Penk, který nemohl chybět v osmdesátých letech v žádném pokojíčku. Zanechal stopu v dětských duších a najednou se propadl mimo realitu, shořel jako papír.

Usměrňovat může rodina

Světská sláva, polní tráva, říká okřídlené úsloví. Obávám se, že všechny něco spojuje. Peřeje slávy, to je jako jízda na mořské vlně. Člověk musí mít nejen trochu štěstí, aby se na vlnu dostal, ale především absolutně bezchybnou stabilitu, když se na vlně chce udržet, protože hned za ním se valí další a další.

Nelze všechny slavné děti a dospívající házet do jednoho pytle, to bych si nedovolil, ale výše jmenovaným scházela pokora. Ovšem i to je poměrně krutý odsudek, oni se jí totiž neměli kde naučit.

Člověka vychovává a formuje především rodina. Pokud kdokoliv nemá pevnou oporu ve svých nejbližších, hledá si ve svém světě přirozený únik z reality. Díky tomu se může stát, že jeho rozhodnutí nejsou bezchybná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz