Hlavní obsah
Aktuální dění

Pavel pro BBC: Ukrajina si zaslouží být v NATO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: BBC

Petr Pavel v rozhovoru pro BBC

Nově zvolený prezident Petr Pavel v rozhovoru pro zahraniční televizi BBC řekl, že jakmile válka skončí, tak by mělo být umožněno Ukrajině být v Severoatlantické alianci (NATO).

Článek

Pavel řekl, že až bude Ukrajina ,,morálně a prakticky připravena'' bude moci vstoupit do NATO. Teď to však možné není, kvůli konfliktu vyvolaném Ruskou federací.

Pavel je i pro zaslání stíhacích letounů jako je F-16. To však vyloučil prezident Spojených států Amerických Joe Biden, ačkoli prezident Francie Emanuel Macron řekl, že nic není vyloučeno.

Pavel řekl, že není jiná možnost, než zbraně dále posílat. ,,Pokud necháme Ukrajinu bez pomoci, s největší pravděpodobností by tuto válku prohráli. A pokud prohrají, prohrajeme všichni''

,,Jakmile bude sebemenší šance na mírová jednání, podpoříme je. Ale z ruské strany tomu nic nenasvědčuje.''

Anketa

Měla by po válce být Ukrajina členem NATO?
Ano
33 %
Spíše ano
1,9 %
Spíše ne
3,8 %
Ne
60,4 %
Nevím / nechci odpovídat
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 106 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz