Hlavní obsah
Umění a zábava

České národní kolo Eurovize bude poprvé po 15 letech vysíláno živě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Instagramový účet escz_official

Oficiální instagramový účet české Eurovize už dříve oznámil účast naší země v příštím ročníku a nyní přinesl další informace. Národní kolo, ve kterém bude vybrán interpret reprezentující v soutěži Česko, se odehraje už 30. ledna a bude vysíláno živě.

Článek

V příspěvku je plánovaná show popsána jako „skromná, ale vysoce kvalitní podívaná, zaměřená na předvedení českých talentů v mezinárodním měřítku“. Vysílání bude vhodné jak pro české, tak zahraniční fanoušky soutěže a o vítězi mají rozhodnout sami diváci společně s odbornou porotou.

„S radostí oznamuji, že reakce byla ohromující. Bylo zasláno více než 170 písní, většina z nich od českých skladatelů a všechny s českými vokalisty,“ píše dále Kryštof Šámal, který stojí v čele české delegace Eurovize. Obtížný výběr jmen finalistů má být podle něj dokončen v následujících dnech, další detaily o nadcházející show by pak měly následovat.

Národní kolo tímto způsobem naposledy proběhlo v roce 2008, vyhrála v něm zpěvačka Tereza Kerndlová s písní „Have Some Fun“. Ta se v semifinále eurovize následně umístila na osmnáctém místě a bohužel tak nepostoupila do finále. Soutěž tehdy vyhrál ruský popový zpěvák Dima Bilan.

Letošní 67. ročník Eurovize je naplánovaný na první polovinu května a podle tradice by se měl odehrávat v zemi, která v minulém ročníku skončila na prvním místě. Ukrajina, odkud pochází vítězná skupina Kalush Orchestra, ale bohužel nemohla zajistit bezpečný průběh soutěže, a tak se bude Eurovize letos konat v britském Liverpoolu. Naše poslední reprezentantka Dominika Hašková se svou skupinou We Are Domi minulý rok skončila s 38 body na 22. místě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám