Hlavní obsah
Aktuální dění

Langšádlová ven! Tuleja ven! Pekarová? TOP 09?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Bez myšlenek není vládnutí. Šéfka TOP 09 to ještě nepochopila. Odvolání ministryně, bez kvalitního, prověřeného náhradníka je fušeřina. Větší o to, že je před několika volbami.

Článek

Langšádlová odvolána pro špatnou komunikaci.Hledá se kandidát. Povolán Tuleja. Podváděl při vědecké práci. Tuleja abdikuje. Hledá se nový kandidát......

Naše nejmenší čistě pravicová strana začíná připomínat partu komiků. Její předsedkyně Pekarová Adamová dělá vše pro to, aby stranu co nejvíce zdiskreditovala.

Přiznejme si že paní Langšádlová není ta nejlepší v komunikaci. Její neinformování veřejnosti je prostě špatně. Na druhou stranu, to že se ministryně pro vědu a výzkum necítí nejlépe před mikrofony, věděla MPA již když jí nominovala do vlády. Také věděla, že ministrestvo tvořené 15 lidmi prostě nemůže generovat mnoho pozornosti. Proto si myslím, že její odvolání souvisí spíše s podporou návratu páně Kalouska. MPA se cítí nejistá, tak se opevňuje v pozicích. Přitom nepopiratelným faktem je také to, že o co méně bylo o ní slyšet na veřejnosti, o to více byla uznávaná a chválená u odborníků.

Dalším výrazným problémem je načasování celé výměny. Letos nás čekají dvoje volby, příští rok ty parlamentní. Mnoho potřebných, ale nepopulárních zákonů už parlamentem neprojde. Šanci na to aby se ukázala nová tvář v dobrém světle mnoho nebude. O to více je důležité aby konzervativní stana vše zvládla s elegancí a efektivně. To se nepodařilo.

Vyvrcholením zábavné show je dnešní prohlášení pana Tuleji, že nechce býti ministrem. Z boje utekl hned po té, co se přišlo na prachzvláštní způsob jeho práce. Respekt mezi odborníky žádný, mezi lidem obecným osoba zcela neznámá. V TOP 09 ho znají lidé z krajské organizace, jinak nikdo. To je panečku materiál na ministra! To si ho nikdo z vedení TOPky neprověřil? Neprověřil. MPA prostě chtěla Langšádlovou odvolat, tak to udělala a až poté řešila koho na její místo. Zvolila neznámého. O jeho mediální zběhlosti nevíme nic. Výsledek vidíme.

Rovnou si však řekněme, že uvolněnou pozici by nyní převzal jen politický sebevrah.

Co s tím? TOPka by si měla uvědomit, že ji lidé budou volit pouze pokud budou věřit, že je to strana odborníků. Zatím dělá vše proto, aby je přesvědčila o opaku. Pro její další existenci tak bude klíčové, pokud najde v sobě dost odvahy a pracovitosti, aby tyto odborníky našla a pomáhala jim tam kde si nebudou tak jistí.

Paní Lanšádlová nebyla nikdy vnímaná jako ten co hýbe společenským děním. Měla však komunikovat lépe a pokud to nedokáže, najít si někoho, kdo to bude dělat za ní. To je legitimní požadavek. Přes tuto chybu je nutno uznat, že u odborné veřejnosti má velký respekt. Pan Tuleja ho neměl.

Paní Pekarová by se měla více zaměřit tak aby stana fungovala po té ideové stránce. Zatím mnoho nepředvedla.

Bohužel pravicový a proevropský volič moc na výběr nemá. Z parlamentu již kvůli neschopnosti obrody vypadla ČSSD, doufám, že se to nebude opakovatu TOPky. Asi bude nutné udělat drsný řez, zvolit nové vedení a toho nového se ptát co udělá pro stranický život. Zatím je to bída.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz