Hlavní obsah
Sport

České legendy ve Wimbledonu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: ilustracnifotky.cz

Skvělý triumf Markéty Vondroušové za účasti českých legend

Článek

Sobotní finále Markéta Vondroušová skvěle zvládla a jako nenasazená porazila Tunisanku Jabeurovou 2-0 na sety. Stala se tak teprve třetí hráčkou s českým pasem, po Janě Novotné a Petře Kvitové (zvítězila dvakrát), která vyhrála wimbledonskou dvouhru žen. Je to mimořádný úspěch a Markéta Vondroušová se tak zařadila mezi legendy!

Vedle manžela, projektového manažera Štěpána Šimka, Markétiny sestry, nejlepší kamarádky Miriam a trenéra Jana Hernycha, přihlížely fantastickému úspěchu v hráčské loži Markéty také české legendy. V této souvislosti zamrzel přístup (nebo snad neznalost?) českého komentátora stanice Eurosport. Celý zápas opakovaně zdůrazňoval, že v loži sedí Jan Kodeš, wimbledonský vítěz z roku 1973. To je samozřejmě v pořádku, pan Kodeš má k Markétě blízko, podporuje ji dlouhodobě, navíc jsou oba dnes již legendami klubu 1.ČLTK Praha, byť je od sebe dělí generace. Komentátor ale už neuvedl, že v loži je přítomen také dřívější trenér Markéty, Jiří Hřebec. Člověk, který Markétu vedl od 15 let a měl na jejím vývoji zásadní podíl. Dnes už působí spíše jako její mentor a poradce současného trenéra Hernycha. I dnes s ním totiž trenér Markéty Jan Hernych řadu věcí konzultuje, jak se sám vyjádřil. Jiří Hřebec navíc není jen tak leckdo. Je to Kodešův souputník z Davis Cupu, česká tenisová legenda a svého času 25. hráč světa. Třetí osobností z hráčské lože, o které nepadlo ani slovo, je Helena Suková. Nejen česká, ale dokonce světová legenda, členka Síně slávy světového tenisu. Dvojnásobná finalistka US Open a Australian Open ve dvouhře. Finalistka Turnaje mistryň. Čtyřnásobná vítězka Wimbledonu ve čtyhře. Držitelka řady dalších trofejí. Svého času 4.hráčka žebříčku WTA ve dvouhře a dokonce 1. ve čtyhře.

Na stadionu byla samozřejmě ve VIP loži přítomna také další česká rodačka a legenda, jedna z nejlepších hráček tenisové historie, Martina Navrátilová, která svá wimbledonská vítězství získávala, po nucené emigraci, pod vlajkou USA.

Markéta si to na kurtu samozřejmě musela vyhrát sama, ale jak se vyjádřil Jan Hernych, všechny zmíněné české legendy mu dodávaly před finále cenné informace, své zkušenosti a rady, které Markétě tlumočil a dávkoval. Mají tedy také svůj malý podíl na triumfu Markéty. Bylo to krásné sobotní odpoledne s českými legendami ve Wimbledonu. Markéto, gratulujeme a děkujeme!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz