Hlavní obsah
Umění a zábava

Kdo je vaším favoritem? Blíží se opět start populární taneční soutěže StarDance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

StarDance je populární taneční soutěží a televizní show. 14.října začne už 12. ročník české StarDance. Kdo bude soutěžit? Jací jsou favorité?

Článek

StarDance je taneční soutěží, v které celebrity tančí v páru s profesionálními tanečníky. Ač někteří kritizují Českou televizi za pořádání StarDance za veřejnoprávní, tedy „naše“ peníze, většina národa si StarDance oblíbila. Diváci mají rádi StarDance také proto, že je to sice komerční zábavná televizní show, ale je to pořád decentní, kultivovaná, hezká podívaná.

Nehraje se tam na negativní emoce a konflikty jako v různých reality show. Je to tak trochu sváteční sobotní gala-podívaná, kterou Česká televize rozumně dávkuje, protože neprobíhá každoročně. Je to také vždy přímý přenos, s oblíbenými moderátory a živě, kvalitně zahranými a zazpívanými písněmi. Navíc je to pořad bez dlouhých reklamních přestávek, takže příjemně a rychle plyne. Není mnohokrát přerušován jako jiné show na komerčních TV. StarDance je především zábava, až potom soutěž. StarDance je především o sympatiích k soutěžícím, až potom o kvalitě tance.

StarDance má i charitativní rozměr. Jeden díl bude opět charitativní. Bude se opět tančit pro Centrum Paraple, tedy s vozíčkáři. Za dobu konání StarDance už se na charitu vybralo přes 15 milionů korun.

Páry už několik týdnů intenzivně trénují. Start soutěže se rychle blíží. Sestava je opět nabitá zajímavými a rúznorodými jmény. Některá jsou překvapivá. Soutěž propojuje generace. Zastoupeny jsou opět různé věkové kategorie. Nejstaršího a nejmladšího soutěžícího z řad celebrit od sebe dělí úctyhodných 43 let! Nejstaršímu soutěžícímu je 64 let, nejmladší 21 let.

Pojďme se podívat, kdo tedy bude soutěžit. Které celebrity se budou letos ucházet o sympatie diváků. Pojďme si říct o každé celebritě pár zajímavostí a odhadnout, jaké má šance. Samozřejmě, jak už bylo řečeno, je to více televizní show než soutěž. Rozhodují především sympatie, proto někdy vypadnou soutěžící, kteří tančí lépe než ti, co v soutěži ještě zůstanou.

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková. 35letý Marek Adamczyk je známý divadelní, filmový a televizní herec, který jde z role do role. Dlouhodobě působí v pražském Divadle Na Vinohradech. Z mnoha televizních a filmových rolí lze připomenout například seriály Kukačky, Dabing Street či Poldové a nemluvně. Marek Adamczyk je sympatický mladý muž, oblíbený herec. I v civilním životě působí příjemným, skromným dojmem. Sympatie divaček a diváků se tedy dají očekávat. Marek Adamczyk by měl dojít v soutěži daleko. S manželkou Evou patří mezi nejoblíbenější, veřejně známé, české manželské páry.

Eva Adamczyková a Jakub Mazúch. 30letá Eva Adamczyková je českou smowboardistkou, olympijskou vítězkou a dvojnásobnou mistryní světa. Kromě toho má ještě bronz z další olympiády. V prosinci 2021 si při závodě zlomila obě nohy v kotníku, přišla o další olympiádu, ale vrátila se k vrcholovému sportu a stala se podruhé mistryní světa. Navíc letos přijala nabídku do StarDance. Eva Adamczyková, rozená Samková, stále vrcholově závodí. Jen si start letošní „volnější“ sezony bez mistrovství světa a olympiády, trochu posunula a přijala účast ve StarDance. Poprvé tak budou soutěžit mezi celebritami proti sobě manželé. Eva Adamczyková je sympatická mladá žena, oblíbená sportovkyně, která má mnoho fandů. Předpokládám, že se to projeví i ve StarDance. V mých očích patří také mezi favority soutěže.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. 36letý Vavřinec Hradilek je vodní slalomář, kajakář. Stříbrný z olympiády 2012 v Londýně. Několikanásobný mistr světa a Evropy. V posledních letech ale doplácel na velkou konkurenci mezi českými slalomáři, kteří mají světovou úroveň. Na olympiádu bohužel může jen jeden z nich. Hradílek měl proto smůlu. Také proto se začal věnovat i jiným projektům. Hrál například už ve dvou filmech. Věnuje se podnikání. Bude mít své fanoušky. Možná se pletu, ale osobně přesto předpokládám spíše jeho dřívější vypadnutí ze soutěže.

Ivana Chýlková a Jan Tománek. 59letou Ivanu Chýlkovou zná asi v Česku každý. Manželka moderátora a herce Jana Krause, významná česká herečka, známá z mnoha filmů a seriálů. Vytvořila také řadu velkých rolí v pražském Činoherním klubu a ve Studiu dva. Držitelka Českého lva. Je ze silného studentského ročníku DAMU, v kterém byl také její bývalý partner Karel Roden, a dále například Vilma Cibulková, Jitka Asterová, Eva Holubová či Veronika Žilková. O své všestrannosti přesvědčila už mnohokrát. Za mlada zpívala krátce také v kapele Žentour Janka Ledeckého, což o mnoho let později zúročila v TV show Tvoje tvář má známý hlas. Klobouk dolů, že se nebála přijmout tuto výzvu, i když už jí není dvacet ani třicet. Mezi hlavní favority nepatří. Je tak známá, že každý člověk už na ni má dávno dopředu před soutěží nějaký svůj názor. Ale bude zajímavé, jak velkou oblibu získá mezi diváky StarDance a na co to bude stačit. Kolik zejména starších divaček se třeba ztotožní s nejstarší ženskou účastnicí, která vypadá stále výborně a určitě se nejde jen zúčastnit.

Richard Krajčo a Dominika Rošková. 46letý Richard Krajčo je známý český zpěvák a frontman kapely Kryštof. Byl řadu let členem činohry Národního divadla v Praze, kde vytvořil velké role. Upřednostnil hudební kariéru, ale herectví se věnuje omezeně dodnes. Je potřetí ženatý. Nyní je jeho manželkou Karin Babinská, režisérka a scenáristka. Richard Krajčo má jako zpěvák velkou fanouškovskou základnu, s kterou umí výborně pracovat. Dá se tedy očekávat, že se to potvrdí i ve StarDance a nejspíš jen tak hned nevypadne. Řadil bych ho určitě mezi favority.

Iva Kubelková a Martin Prágr. 46letá Iva Kubelková je modelka, moderátorka a také příležitostná herečka a zpěvačka. Známá je svým několikaletým vztahem s Jaromírem Jágrem. To už je ale hodně dávno. Iva Kubelková je už mnoho let ve vztahu s Georgem Jiraskem, s nímž má dvě dcery. Nejvíc pracuje jako moderátorka společenských akcí. Pravidelně moderuje pořad Show Time na TV Prima. Ve svém věku je to pořád krásná žena. I v jejím případě bude zajímavé, jak jí přijmou diváci a hlavně divačky StarDance. Atraktivní ženy to v takové soutěži někdy mívají složitější. Záleží přece především na sympatiích. Iva Kubelková bude určitě dobře připravená, ale nesmí to s „hujerstvím“ přehnat. Češi nemají rádi přehnaně ambiciózní celebrity. Některé její předchůdkyně, které se až moc snažily a působily poněkud afektovaně, a pak docela překvapivě brzy vypadly, ač tančily výborně, by o tom mohly vyprávět. Pokud udrží fazónu „té milé“, může ale Iva Kubelková dojít daleko.

Josef Maršálek a Adriana Mašková. 41letý Josef Maršálek byl ještě před pár lety širší české veřejnosti prakticky neznámý. Změnil to soutěžní pořad Peče celá země, kde byl už dvakrát porotcem. Jako cukrář procestoval svět. Pracoval například v londýnském Harrods, jehož cukrářské výrobky odebírala i královská rodina. Po letech se vrátil do Česka. Podniká, provozuje cukrářské a pekařské kurzy. Nijak se netají také faktem, že je gay a žije dlouhodobě v partnerském svazku s mužem. Josef Maršálek si získal oblibu v pořadu Peče celá země, který sledovaly na ČT možná většinově stejné divačky, které mají rády StarDance. Uvidíme, na co to bude stačit. Mezi favority nepatří. Působí vždy pohodovým dojmem. Oblíbený proto být může.

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti. 27letá Tereza Mašková je zpěvačka, vítězka páté řady Česko slovenská SuperStar. Tereza Mašková má jako zpěvačka svoji fanouškovskou základnu mezi mladými. Uvidíme, jak se to projeví ve StarDance, kde rozhodují více diváci střední a starší generace. Pro starší publikum StarDance je to asi jedna z méně známých účastnic. Z tohoto pohledu možná tedy outsider soutěže. Ale také to tak být nemusí. Záleží, jak se projeví „její“ fanoušci a jak v soutěži zapůsobí na ty, kteří ji zatím tolik neznají.

Darija Pavlovičová. 21letá herečka je nejmladší účastnicí StarDance 2023. První hlavní roli získala v televizní pohádce O léčivé vodě, kde hrála princeznu. Objevila se také v seriálech Kukačky a Zločiny Velké Prahy. Také ona to bude mít možná u staršího publika StarDance těžší, protože pro některé není až tolik známá. Navíc nemá ani svůj fan-klub jako zpěvačky a zpěváci. Z mého pohledu tedy outsider soutěže. Ale třeba diváky zaujme svým milým vystupováním a jejich sympatie si získá.

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná. 64letý David Prachař, známý český herec z mnoha filmů a seriálů, dlouholetý člen činohry Národního divadla v Praze, kde ztvárnil mnoho rolí. Příslušník známého hereckého klanu Prachařů. Syn Ilji Prachaře, otec Jakuba Prachaře. Bývalý manžel herečky Dany Batulkové, vítězky StarDance 2008. Současný manžel další známé herečky, Lindy Rybové, s nímž má tři děti. Nejstarší účastník letošní StarDance. Přijmutím účasti rozhodně překvapil. Motivem jistě nejsou finance či potřeba se zviditelnit. Práce a rolí má dostatek. Zřejmě touha si něco nového zkusit a dokázat. Stejně jako u Ivany Chýlkové nezbývá než dodat „Klobouk dolů“. Mezi favority podle mého názoru nepatří. To ale neznamená, že nemůže překvapit a zejména u starších divaček zabodovat.

Moderátory budou opět Marek Eben a Tereza Kostková. Porotci tentokrát jen tři Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík. Jan Tománek se z poroty přesunul opět mezi soutěžící tanečníky, aby nejen výškově podpořil v páru Ivanu Chýlkovou. První kolo je 14. října. Finále 16.prosince.

Anketa

Kdo j Vaším favoritem letošní StarDance?
Marek Adamczyk
22,2 %
Eva Adamczyková
55,6 %
Vavřinec Hradilek
0 %
Ivana Chýlková
0 %
Richard Krajčo
0 %
Iva Kubelková
11,1 %
Josef Maršálek
0 %
Tereza Mašková
0 %
Darja Pavlovičová
11,1 %
David Prachař
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz