Hlavní obsah
Sport

Trojice reprezentantů vyřazena! Morálka v týmu je špatná. Trenér Šilhavý měl být dávno odvolán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Fotbalisté byli vyfoceni v nočních hodinách v centru města na diskotéce, kde popíjeli alkohol a vedení mužstva na aféru reagovalo tím, že trojici okamžitě vyřadilo z kádru.

Článek

„Tři hráči národního týmu zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu.“

Tolik stojí v prohlášení asociace na platformě X, dříve Twitteru.

O čem to svědčí? Morálka v týmu je zoufalá!

Trenér Šilhavý nemá autoritu a respekt hráčů. Tato poslední událost je jen vyvrcholením celkové situace, „třešínkou na dortu“.

Tým čeká klíčové utkání o postup na EURO a hráči se jdou bavit do nočního klubu?

Už po utkání v Polsku se autor tohoto článku podivoval nad chováním Vladimíra Coufala v pozápasovém televizním rozhovoru. Coufal se nad otázkami reportéra ironicky usmíval a tvářil se, jako bychom zvítězili v Polsku 3:0. Svůj podíl na gólu Polákům odůvodnil tím, že nechtěl jít do souboje, aby případně nedostal žluto kartu. Pak by nemohl hrát klíčový zápas v Olomouci s Moldavskem. Teď ho nebude hrát tedy určitě!

Už po zmíněném rozhovoru jsem psal, že mám z chování Vladimíra Coufala v poslední době v reprezentaci velmi divný pocit. Coufal, hráč, kterého jsem vždy uznával, za to, kam se i s menší dávkou talentu dokázal vypracovat, bojovník z West Hamu, kde dře do úmoru a kouče Moyese poslouchá „na slovo“, se v reprezentaci chová v poslední době zcela jinak. Zřejmě získal pocit, že je nepostradatelný a může si leccos dovolit.

Skupinka kolem Součka a Coufala se zbavila konkurence. Druhá parta, kterou tvořili hlavně lídři Schick a Barák, před časem z reprezentace zmizela. Partičky v týmech jsou obecně často nezdravým jevem. Když však jedna z nich získá pocit, že vyhrála a může teď vše, je to také špatně. Nebo aspoň někteří její členové. Souček je sice možná až příliš loajální a angažovaný ve prospěch trenéra Šilhavého, ale jinak jde na hřišti i mimo něj příkladem. Bojuje, dře, bere na sebe zodpovědnost. Kope penalty, střílí góly. Také mimo hřiště se snaží být stále pozitivním.

Přístup Coufala je ale v poslední době jiný. V reprezentací si hraje na něco, co by mu ve West Hamu nikdy neprošlo. Vlastně by ho to tam nikdy nenapadlo. A to jak na hřišti, tak mimo něj.

Fotbalisti samozřejmě nejsou mniši. Je veřejným tajemstvím, že v dobách Nedvěda, Poborského, Kollera a spol. za to hoši také „uměli vzít“ a trenér Brückner leckdy zamhouřil oko. Bylo to vždy první den srazu, po příjezdu hráčů z ciziny, kdy bylo ještě do utkání daleko. Nikoliv dva dny před důležitým mačem. Navíc hráči věděli, kam se „zašít“, aby se nic nedostalo na veřejnost. Když odešli hlavní lídři této úspěšné generace, jejich nástupci měli horší výsledky, a tak vzorní už také nebyli. K této době se také váže hláška Tomáše Ujfalušiho „a ta částka také nesouhlasí“.

Je úplně jedno, kolik toho hráči v nočním klubu vypili či jak se tam chovali. I kdyby tam celý večer pili nealko pivo, je to špatně. Tým hraje dlouhodobě mizerně. Přesto hraje v pondělí o postup na EURO. O prestiž a čtvrt miliardy pro český fotbal a hráči se jdou v sobotu odreagovat do nočního klubu!? Prostě v takové situaci tam neměli co dělat! Mají sedět na hotelu, regenerovat, hrát playstation nebo koukat na filmy.

To, co hráči předvedli, je absolutní neprofesionalita a také další důkaz, že trenér Šilhavý nemá u hráčů respekt.

https://twitter.com/ceskarepre_cz/status/1726188844637471187?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1726188844637471187%7Ctwgr%5E3eb613d7ef33368f876c0af602240ebd60c711a1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport.cz%2Fclanek%2Ffotbal-reprezentace-coufal-kuchta-a-brabec-opousti-reprezentaci-porusili-interni-pravidla-5016854

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz