Hlavní obsah
Názory a úvahy

ANO - důslednější vybírání daní, namísto jejich zvyšování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

To zní rozumně, ale od ANO falešně.

Článek

Titulek je z dílny ANO, resp. bývalé ministryně financí Schillerové, předtím bývalé ředitelky Finančního úřadu v Brně.

Proč právě v Brně a toliko v Brně „beztrestně“ většina realitních kanceláří inkasovala ročně velké peníze za „provize“ se samovolně nadnesenými, ničím neregulovanými procenty z kupních cen, které byly vybírány nejen po rozumu od prodávajících, ale současně zcela neoprávněně od kupujících, a nezřídka pouze neoprávněně od kupujících.

„Chování“ brněnských realitních kanceláří se postupně stalo logicky přitažlivé pro bezpracné a neuměrné zisky další realitních kanceláří v ČR.

V posledních letech „panování“ Schillerové ve světě financí si realitní kanceláře v Brně přišly na stovky milionů až miliardy korun.

V ČR je 20.000 „zprostředkovatelů“, v SRN 8.000 realitních makléřů!!!!

Proč asi ?

V ČR pro množení „zprostředkovatelů“ byla živná půda i díky záměrně bezzubému a  navíc v praxi pokřivěnému zákonu o realitním zprostředkování, který byl vydaný za „panování“ a pod záštitou Schillerové ministerstva financí .

Kolik z toho získal stát na daních a jaký byl podíl na nich miliardářů, vlastníků realitních kanceláří?

Jaký je etický dopad na zaměstnance realitních kanceláří, tzv. makléře, pro které přetvářky, lži a podvody se staly jejich běžnými pracovními metodami v zájmu svých živitelů, aby si “ z lupu “ kousek odštípli pro sebe ?

Když důslednější vybírání daní, bylo by zapotřebí jít na to od lesa, t.j. zpětně ( podle zákona až 7 let) provést daňovou kontrolu u „zprostředkovatelů“ rozmnoživších se v mnoha odvětvích, zejména u realitních kanceláří.

V případě důsledné kontroly by to pomohlo nejen ekonomice státu, ale především k obnovení upadající morálky a práva v naší společnosti, jako základních pilířů demokratické společnosti, pokud se jí hodláme stát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz