Hlavní obsah

Elektřina nebo plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Řehák

Lidé, kteří topí plynem nebo elektřinou voli dilema.

Článek

Lidé, kteří topí plynem nebo elektřinou volí dilema, zůstat u stávajícího vytápění nebo přejít na jiné. Pro lidi, kteří topí plynem je toto dilema velice aktuální, zvlášť před nadcházející zimou, jelikož máme ponaučení z loňské zimy. A tak babo raď. Další alternativa je vytápění tuhými palivy, což vzhledem k zelené politice EU nemá perspektivu. Takže elektřina nebo plyn? Racionálně uvažující člověk zvolí elektřinu. Proč? Plyn je sice levnější, ale jak kdy. Elektřina tady bude vždycky, ať už jí bude dostatek nebo ne, bude se vyrábět pořád. Plyn tuto perspektivu nemá, jelikož jednoho dne ho nebude kde vytěžit. Takže elektřina, bude jí dost nebo ne? Nápadů, aby jí byl dostatek je dost, některé méně a některé více reálné. Mně osobně se líbí myšlenka modulárních jaderných reaktorů, což by znamenalo, že by každé město mělo svůj reaktor, tudíž zdroj elektříny. Hodně se teď mluví o jaderné fůzi, tam věda pokročila o mílové kroky. Takže snad se jednou dočkáme neomezeného zdroje energie. Že by už naše děti?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám