Hlavní obsah

Proč je Václav Klaus dogmatik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Řehák

Proč je Václav Klaus dogmatik, byl schopný politik i státník.

Článek

Jako politik a ministr financí v devadesátých letech, jako státník ve funkci prezidenta republiky. Dnes už ale komentuje události ne pod tíhou funkce, kterou zastával, ale za svoji soukromou osobu. Jeho názory jsou trvalé, ale mnoho z nich je mylných. Nejkompromisnější názor je, co se týče klimatu a jeho změn působením lidskou činností, tady bych to nazval prvním dogmatem v jeho stanovisku. Dnes už asi neuslyšíme z jeho úst, že změny klimatu nejsou způsobeny lidskou činností, po době industriální a vysvětlení že jde o přirozený jev už by neobstál ani u jeho názorových soukupníků. Mlčeti, zlato. Tím se asi pan Klaus dnes řídí.

Druhým dogmatem je jeho stanovisko k válce na Ukrajině, kdy pan Klaus prohlásil, že Rusko bylo k invazi donuceno ne-li vyprovokováno plánovaným vstupem Ukrajiny do NATO. Politicky se to dá strávit, ale lidsky asi těžko.

No a třetí dogma je podpora pana Klause německou krajní pravici, která pokud bude úspěšná ve volbách, bude to problém. Znovu ne politický ale lidský.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám