Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Spotřeba rovná se odpad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Řehák

Kapitalismus stavěný na spotřebě produkuje spoustu odpadu.

Článek

Kapitalismus stavěný na spotřeba produkuje spoustu odpadu, stejně tak při výrobě čehokoliv. Já osobně nechápu, proč výrobci např. jogurtů, nezůstali u skleněných obalů a přešli na kelímky z umělé hmoty. Ten princip oběhu skla, jak jej známe např. u pivních láhví, měl být podle mne zachován u co největšího možného, kde se to dá realizovat. Co se děje s plastovými obaly, které skončí v kontejnerech to nevím, ale určitě jde o neekonomické řešení, ne-li přímo plýtvání surovinami. Plastové obaly se vyrábějí z ropy, to asi ví každý, takže pokud se bude těžit ropa, bude z čeho vyrábět, ropa jako surovina tady ještě nějakou dobu bude, než se vyčerpají ropná naleziště, což nabude zase až tak dlouho trvat, budeme se muset vrátit k osvědčenému papíru, do kterého jde zabalit skoro všechno, což se dneska už i částečně děje.Obnovitelné zdroje to je téma velice aktuální, řekl bych až politické, ale odpadu je stále víc a víc, jak sotoupá spotřeba a výroba. Co bych přál našim dětem, ať se nemusí zabývat tím, že když si dájí na svačinu jogurt, dělají něco špatně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám