Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Kauza Bečva - ukázka bizarností politiků i úřadů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: web

Kyanidy nebo chlór?

…pro mě je Česká republika státem s mafiánskými prvky, který jasně dává každému najevo, kde jsou jeho hranice…

Článek

V tomto krátkém příspěvku připomenu některá vyjádření zainteresovaných v kauze Bečva. Čtenář si tak může připomenout, jak šel čas a současně si vybavit některé mediální výroky konkrétních osob. Začnu Richardem Brabcem, tehdejším ministrem životního prostředí, který dne 13.11.2020 na jednání v Poslanecké sněmovně řekl: "…A to je zároveň, vážené kolegyně, kolegové i odpověď na vaše výzvy nebo dotazy, kdo na toto dal embargo. No policie, protože policie ve chvíli,… kdy to přebírá policie, je to skutečně živý spis, tak policie si nepřeje, aby kdokoliv tam něco jiného komunikoval… Odkaz zde - https://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/062schuz/s062381.htm

Policie vzápětí kontrovala na Twitteru a ministrova slova uvedla do kontextu. Za pár měsíců po investigaci Deníku Referendum, která odhalila utajenou „provozní událost“ v podniku DEZA, se přidal i tehdejší ministr vnitra Jan Hamáček, kterému vzápětí sekundoval i policejní prezident Jan Švejdar.

Foto: X

tweet

V lednu 2021 o sobě dal hlasitě vědět i soudní znalec Ing. Klicpera, který se na youtubovém odborném diskuzním fóru přihlásil o slovo a sdělil, že …on je ten nešťastník, který řeší tu Bečvu, a že viníka zná, jen je třeba jej ještě usvědčit… Za své výroky později obdržel finanční pokutu, jelikož porušil povinnosti znalce, mezi které patří i mlčenlivost.

O vyjádření státního zástupce Petra Bareše jsem psal minule. Vyjádření policie lze vystopovat na Tvitteru, (dnes X). A tak zde předložím několik bizarností, kde se vyjadřovali jak soudní znalec, tak i policejní vyšetřovatel.

Foto: web

...

Foto: FB

...

Foto: web

...

Tyto střípky dokonale ilustrují celé „vyšetřování“. To bylo od počátku zjevně vedeno účelově, o tom nemám sebemenší pochybnosti. Nedokážu posoudit konkrétní zainteresovanost jednotlivých figur. Ale podstatný je výsledek - pro mě je Česká republika státem s mafiánskými prvky, který jasně dává každému najevo, kde jsou jeho hranice. Při jejich překročení jsou přijata opatření k eliminaci nepohodlného jednotlivce ze strany státních úřadů. Stát se nezdráhá využít všech prostředků, které má k dispozici.

Užiteční slouhové jsou odměněni, jejich případná odpovědnost je rozmělněna byrokratickým molochem tak, že se v podstatě nedá přesně definovat. V kauze Bečva nesl největší břímě soudní znalec Ing. Klicpera. Role se zhostil dokonale a laické obecenstvo mu vše doslova sežralo i s navijákem. Je s podivem, že dodnes za své lži nenese odpovědnost a policie a státní zastupitelství všechny podněty shazují „ze stolu“.

Skončím citátem Karla Čapka, který jsem našel zde - https://neovlivni.cz/lez-jako-pracovni-nastroj/

Bože, vrať světu pravdu! Bude to víc než mírové smlouvy, bude to cennější než každé spojenectví. Nikdo, žádný národ, žádný stát si nebudiž jist, pokud mohou být lidské vztahy kdykoliv zkorumpovány nástroji lži. Nebude jistoty, nebude smluv, nebude ničeho platného a bezpečného, pokud vědomí kteréhokoliv národa bude zkřivováno záměrnou lží. Za každou lží je úklad a násilí; každá lež je útok na bezpečí světa. Nikdo nebude žít v míru ani za nejsilnější hradbou oceli a betonu; okřídlená lež se vysměje všem našim pevnostem. Zbavit svět lží je víc než odzbrojení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz