Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tipy na dárky pro děti pana Rakušana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com (CC-0)

Světem se šíří informace, že ministr Vít Rakušan používá šifrovaný telefon. V odpovědi zmínil, že ho měly i jeho děti - mezi hračkami.

Článek

Podle Wikipedie má ministr Rakušan tři děti, dvě nejmladší jsou pětiletý a tříletý chlapec. To je doba, kdy si někteří z nás byli zvyklí hrát s kamením, větvemi či loužemi. Při kontaktu s telefonním aparátem, později s mobilním telefonem, nás rodiče hnali se slovy „nesahej na to“.

V každém hračkářství prodávají imitace telefonů. Od dřevěných, přes obyčejné plastové až po interaktivní. Případně reálné telefony, které mohou ministrovy děti bez obav používat. Pro inspiraci, z „normálních“ hraček pro kluky jmenujme různá autíčka, stavebnice, hudební nástroje, plyšáky, leporela, nebo zbraně. Možná nebudu tím nejlepším rádcem, protože jsem si právě uvědomil, čeho je Vít Rakušan ministr - vnitra. Aby se nakonec kluci neproháněli v neoznačených policejních vozech s pistolí v ruce z výzbrojního skladu Policie ČR.

Zkusíme vymyslet nějaké jiné hračky, například zmíněné leporelo povyšme na knihu. Starší syn ji brzy jistě ocení. Z dalších zmíním různé deskové a karetní hry. Pan ministr by mohl vzpomenout, s čím si hrál v dětství. Tuším, že to byla céčka a igráček. A pokud chce naučit děti telefonovat, stačí sehnat dvě retro zařízení s kulatým číselníkovým vytáčením a propojit mezi sebou, nebo do napojit do sítě. To bude u Rakušanů veselo.

Je však možné, že by mladí kluci při náhodném volání s babičkou a dědečkem mohli vyzradit nějaké státní a stranické tajemství, které slyšeli od tatínka? Pak rozumím, proč měli šifrovaný telefon mezi hračkami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz