Hlavní obsah
Sport

České osmifinále pro Vondroušovou, ve čtvrtfinále vyzve Pegulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Nedělní program Wimbledonu nabídl české derby. Vítězkou se stala Markéta Vondroušová, která porazila Bouzkovou 2-6 6-4 6-3. Ve čtvrtfinále se utká s favoritkou Pegulou. Jaké jsou její šance?

Článek

Už samotný postup do osmifinále byl pro obě Češky úspěchem. Vondroušová si ve Wimbledonu vytvořila nové maximum, tak daleko se tu nikdy nedostala. Zároveň potvrdila, že je schopna zazářit naprosto kdekoliv. A je jedno jestli se hraje na antuce nebo na trávě.

Bouzková zase navázala na loňský životní úspěch, kdy tu postoupila až do čtvrtfinále. Tehdy doplatila na to, že se za Wimbledon nezískávaly žádné body. V tomto ohledu si letos polepší. Díky osmifinálové účasti se vrátí do TOP30.

České derby vyhrála Vondroušová

V úvodním setu dominovala jediná hráčka. Tou byla Bouzková. Téměř nechybovala, lépe zvládala klíčové momenty, také měla výbornou úspěšnost na brejkbolech. Své soupeřce vzala třikrát podání a vyhrála první sadu 6-2.

Ve druhém setu přišlo zlepšení Vondroušové. Favoritce zápasu skvěle vyšel úvod, již v úvodu totiž získala výhodu brejku. Za stavu 2-1 sice o své podání přišla, ale hned v dalším gemu si tuto výhodu vybojovala zpět. Na další komplikace již nedošlo, Vondroušová vyhrála druhý set 6-4.

Postupující měl určit až rozhodující set. Ten byl zároveň nejvíce dramatický. Obě hráčky si dlouho držely svůj servis, zlomový moment přišel za stavu 3-3. Vondroušová sebrala Bouzkové podání a získala klíčový brejk. Ve zbytku zápasu už k další zvratu nedošlo. Vondroušová zvítězila 2-6 6-4 6-3 a postupuje do čtvrtfinále Wimbledonu.

Nejlepší Wimbledon kariéry a návrat do TOP30

Co pro českou tenistku toto vítězství znamená? Vylepšené maximum ve Wimbledonu, čtvrtfinále si tu zahraje poprvé. Vondroušová postoupila do čtvrtfinále grandslamu podruhé v kariéře. Povedlo se jí to i na Rolland Garros 2019, ve kterém se dostala až do finále. V žebříčku si posilní svou pozici v TOP30, aktuálně se dostává na 27. místo. To jí dává velkou naději na to, že na US Open bude nasazenou hráčkou.

Jaké má šance ve čtvrtfinále?

Její soupeřkou bude Jessica Pegula, čtvrtá nejlepší hráčka světa. Obě tenistky proti sobě ještě nikdy nehrály. Američanka je tu suverénní, na cestě do čtvrtfinále ztratila jenom jeden set. Bude jasnou favoritkou zápasu, Češka ale určitě může překvapit. Vondroušová nemá co ztratit, postupem do čtvrtfinále má splněno. Pod tlakem tak bude spíše její soupeřka. Ta se zároveň pokusí prolomit své čtvrtfinálové prokletí na grandslamech. V této fázi turnaje má bilanci 0-5. Prolomí to proti Vondroušové?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz