Hlavní obsah
Sport

Životní Wimbledon. Zaútočí Vondroušová na titul?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Wimbledonská pohádka Markéty Vondroušové pokračuje i nadále. Ve čtvrtfinále zdolala Jessicu Pegulu a zahraje si o finále. Její další soupeřkou bude Svitolina, zahraje si Češka o největší titul kariéry?

Článek

Velký obrat a postup do semifinále

Ve čtvrtfinále se Vondroušová utkala se 4. nasazenou Jessicou Pegulou. Češka byla outsiderem, mohla jenom překvapit. Americká favoritka zase chtěla poprvé v kariéře postoupit do semifinále grandslamu. Z 5 pokusů se jí to nepovedlo ani jednou.

Kvalita zápasu měla jen ty nejvyšší parametry, obě hráčky předváděly fantastický tenis. O postupující rozhodl až závěrečný set, který byl extrémně dramatický. Ve 3. sadě to dlouho vypadalo na postup Peguly, která vedla 4-1 40-30. Postup měla na dosah. Vondroušová se však nevzdala a předvedla úžasný comeback. Získala 5 gemů v řadě, svou soupeřku porazila 6-4 2-6 6-4 a zahraje si semifinále Wimbledonu.

Tenisový grandslam byl tak svědkem dalšího velkého českého obratu. Podobný návrat se povedl Karolíně Muchové v semifinále Rolland Garros proti Sabalence. Muchová otočila utkání ze stavu 7-6 6-7 2-5 a nakonec slavila senzační postup do finále.

Nečekaný úspěch

Asi jen málokdo čekal, že se Vondroušová dostane tak daleko právě ve Wimbledonu. Jejím dosavadním maximem zde totiž bylo 2. kolo z roku 2021. Tráva rozhodně nepatřila mezi její oblíbené povrchy. Až do této chvíle na ní neměla příliš dobré výsledky. To se letos změnilo. Na turnaji v Berlíně došla do čtvrtfinále. Už to naznačovalo, že by to mohla být povedená travnatá sezóna. Ve Wimbledonu to jednoznačně potvrdila. Vyřadila celkem 4. nasazené hráčky(Kudermetova, Vekič, Bouzková, Pegula). Její postup do semifinále je naprosto zasloužený.

V semifinále čeká Svitolina

Pokud by Vondroušová postoupila až do finále Wimbledonu, byl by to obrovský úspěch. Šanci rozhodně má. Utká se totiž se Svitolinou, která senzačně vyřadila Igu Swiatek. Ukrajinka prožívá úžasný restart kariéry, který započala před třemi měsíci. První turnaje ji úplně nevyšly, její výkony na posledních grandslamech jsou však dechberoucí. Na Rolland Garros se dostala až do čtvrtfinále. Ve Wimbledonu to ještě o něco posunula a zahraje si semifinále. O finále grandslamu si zahraje teprve potřetí v kariéře. Zatím má bilanci 0-2. Do třetice všeho dobrého?

Životní šance

Vondroušová nebo Svitolina? Toť otázka. Herní kvalita obou hráček je velmi vyrovnaná. To dokládá i vzájemná bilance. Svitolina v ní vede 3-2, poslední 2 zápasy však vyhrála Vondroušová. Svitolina má větší zkušenosti. Po vyřazení světové jedničky bude v obrovské psychické pohodě. Vondroušová zase může těžit ze své variabilní hry, která je na trávě velmi nepříjemná. Pokud dokáže navázat na výkony z předchozích zápasů, může proti své soupeřce uspět. Český tenis útočí na druhé grandslamové finále v řadě. Povede se to i tentokrát?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz