Hlavní obsah
Hry

ABECEDA aneb Pestré hrátky s písmenky a obrázky hravě učí dítka od 5 let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Heslo Škola hrou hlásal už Jan Amos Komenský. Na nějakou dobu se na toto heslo zapomnělo. Ale v dnešní době je opět aktuální. Chcete, aby se dítka snadno učila? Učte je hrou. Pak jde učení samo.

Článek

Hrou je možné naučit dítka číst i psát. Skvělým pomocníkem je v tomto případě soubor her ABECEDA aneb Pestré hrátky s písmenky a obrázky, kterou seženete ve specializovaných obchodech pro rozvoj dětí. Já jsem hru objevila u AAA školák a stále jsem z ní nadšená.

ABECEDA aneb Pestré hrátky s písmenky a obrázky má krásně ilustrované herní plochy a nespočet kartiček s písmenky a obrázky. Soubor her neobsahuje pouze hry, ale má i zajímavé aktivity, rozdělené podle věku a znalostí dítek. Dítka se pomocí aktivit učí vyhledávat nadřazené pojmy, procvičují si pojmy a situace, vlastnosti i protiklady. Vyhledávají písmenka podle zadání, nebo hledají slova podle obsahujících písmenek. To ovšem není vše. Popsáno v pravidlech je 6 aktivit, ale s kartičkami a herními plochami snadno vymyslíte aktivity další.

Her, které můžete s plochami a kartičkami hrát, je 9. Některé jsou rozdělené podle počtu hráčů, jiné mají lehčí a těžší varianty. Hry jsou různorodé, a byť je hra určena pro děti od 5 let, i dítka na prvním stupni základní školy tuto hru využijí.

Na sadě ABECEDA aneb Pestré hrátky s písmenky a obrázky se mi líbí, že s dětmi roste. Má krásné ilustrace a kartičky z kvalitního materiálu, které se dají v případě potřeby otřít vlhkým hadříkem. Jen dostupnost této hry je značně omezena. Zakoupíte ji převážně ve specializovaných prodejnách a e-shopech. Já na ní narazila u AAA školák, kde jsem objevila i další zajímavé hry pro rozvoj dětí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz