Hlavní obsah
Nakupování

Adventní kalendář zkrátí čekání na Vánoce nejen dětem, ale i dospělým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ilustrační fotografie

Co by to bylo za vyhlížení Vánoc, kdybychom doma neměli ten svůj adventní kalendář? Dnes mám pro vás tipy na adventní kalendáře, které vám čekání na Vánoce zpříjemní.

Článek

Už dávno neplatí, že adventní kalendář je jen pro děti. Stejně jako neplatí, že adventní kalendář pro děti musí být čokoládový. Na pulty našich obchodů se dostávají rok od roku adventní kalendáře nápaditější a nápaditější, některé jsou navíc tak krásné, že poslouží i jako vánoční dekorace.

Kromě dekorativních a čokoládových adventních kalendářů jsou u nás k dostání i zdravé adventní kalendáře. Například adventní kalendář plný nejen ovocných plátků od Ovocňáku, který je vymyšlen pro potěšení nejmenších čekatelů na Ježíška. Ovocné plátky v kalendáři jsou 100% ovocné, bez přidaných konzervantů, barviv a příměsí. Jako velké plus tohoto adventního kalendáře vidím i jeho český původ a velké překvapení pro všechna dítka vyhlížející Ježíška.

U českých adventních kalendářů ještě zůstanu. Pro všechny starší 18 let, kteří mají rádi pivo, mám tip na ryze český pivní adventní kalendář. Kluci z Have Beer přišli se skvělým nápadem a připravili pro nás adventní kalendář plný těch nejlepších českých piv z českých řemeslných pivovarů. Ochutnat tak můžete 24 různých piv zabalených ve stylové krabici, na které nechybí jmenovka ani místo, kam můžete napsat vzkaz. Obal tohoto pivního kalendáře od kluků z Have Beer navíc zdobí omalovánky a okénka si můžete sami očíslovat. Tento kreativní pivní kalendář má nejen ode mne deset bodů z deseti, protože je promyšlen do posledního detailu a přesto nechává prostor vlastní fantazii.

Pro milovníky kávy si OROcaffé připravilo netradiční adventní kalendář plný výběrové kávy. Adventní kalendář je krásně vymyšlený, jen se neotvírá okénko po okénku.

I milovníci čaje si přijdou na své. Letos je k dostání nespočet adventních kalendářů s různými druhy čajů a v různých provedeních. Nechybí tradiční kalendáře, kdy pod každým okénkem najdete sáček nebo pyramidu čaje. Za zajímavou cenu jsou k dostání i čajové adventní kalendáře ve tvaru vánočního stromečku.

Máte chvilku, rádi tvoříte a adventní kalendář byste si rádi sami vyrobili? Pak mám pro vás tip na adventní kalendář z dílny Vraťme děti do hry. Adventní kalendář vám přijde e-mailem v PDF formátu. Šablony jsou akorát velké, aby se s nimi dobře pracovalo, a zároveň nejsou tak velké, aby adventní kalendář zabíral mnoho místa.

Kalendář z dílny Vraťme děti do hry není obyčejný adventní kalendář. Kromě toho, že kalendář od začátku sestavujete sami, je i plný úkolů. Dětem do kalendáře můžete vložit překvapení podle sebe, nebo se můžete držet návodu a do kalendáře dát nápovědu, kde dítka odměnu pro daný den najdou.

Ať si vyberete jakýkoli kalendář, nebudete zklamaní. Vánoce jsou jednou za rok a adventní kalendáře jsou v dnešní době možností, jak si hektický předvánoční čas zpříjemnit. Dopřejte si chvilku hraní, vychutnejte si kávu, řemeslné pivo nebo čaj. Udělejte si chvilku jen sami pro sebe. Jen tak se vyhnete zbytečnému tlaku a na Vánoce se budete těšit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz